Kirja opettaa pikkututkijoita

TAIPALSAARI Päiväkoti Satulaivassa oli aihetta juhlaan viime tiistaina, kun siellä julkistettiin lastentarhaopettaja Kirsi Rehusen tekemä kirja Tiedeleikkejä pikkututkijoille. – Kirja on

Kirsi Rehunen on opettanut pikkututkijoita jo vuosia.

Katariina Auvinen

TAIPALSAARI Päiväkoti Satulaivassa oli aihetta juhlaan viime tiistaina, kun siellä julkistettiin lastentarhaopettaja Kirsi Rehusen tekemä kirja Tiedeleikkejä pikkututkijoille.

– Kirja on syntynyt ihmeteltäessä ja tutkiessa taipalsaarelaisten viisi- ja kuusivuotiaiden lasten kanssa lähiympäristöä, Rehunen kommentoi.

”Hei, housut ei luista! Miksen pysty liukumaan näillä ulkohousuilla?” ”Uppoaakohan tämä vene, jos kyytiin laittaa viisi kuulaa?” Muun muassa tällaisiin ihmetyksen aiheisiin löytyy vastauksia kirjasta.

– Tämä kirja innostaa aikuisia antamaan lasten ihmettelylle tilaa, tarttumaan lasten kysymyksiin ja synnyttämään yhteisiä tiedeleikkejä. Yhdessä tutkiminen, kokeileminen, ongelmanratkaisu ja oivaltaminen lisäävät lasten ajattelua ja tietoisuutta ympäristöstään. Kirjan opastamana työskentely perustuu leikinomaiseen, lapsen kehitystasosta lähtevään toimintaan, Rehunen sanoo.

KATARIINA AUVINEN

katariina.auvinen@lansisaimaa.fi

Lue lisää aiheesta torstain 30. huhtikuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka