Lemillä keskustellaan seurakuntaliitoksesta

LEMI Seurakuntalaisilla on mahdollisuus saada tietoa suunnitellusta seurakuntaliitoksesta Lemillä sunnuntaina 2. huhtikuuta. Avoin info- ja keskustelutilaisuus on ohjelmassa kello 10

Itsenäisen Lemin seurakunnan puolesta perustettiin adressi. (Kuva: Markku Paakkinen)

Matias Lövberg

LEMI Seurakuntalaisilla on mahdollisuus saada tietoa suunnitellusta seurakuntaliitoksesta Lemillä sunnuntaina 2. huhtikuuta. Avoin info- ja keskustelutilaisuus on ohjelmassa kello 10 alkavan jumalanpalveluksen jälkeen seurakuntatalolla.

Paikalla ovat ainakin Lemin seurakunnan kirkkoherra Lea Karhinen ja talouspäällikkö Laura Hiltunen sekä kirkkovaltuuston puheenjohtaja Olavi Pikkarainen, varapuheenjohtaja Matti Huttunen ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Anu Karhu.

Lemin seurakunnan kirkkoneuvosto päätti viime keskiviikkona esittää kirkkovaltuustolle, että seurakuntaliitosneuvotteluja jatketaan aiemmin tehdyn periaatepäätöksen mukaisesti Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien kanssa.

Lemin seurakuntaa edustavat liitosneuvotteluissa Karhinen, Hiltunen, Pikkarainen, Huttunen, Karhu sekä työntekijöiden edustajakseen valitsema seurakuntamestari Hannu Muukkonen.

Osa lemiläisistä kuitenkin säilyttäisi seurakunnan itsenäisenä. Kirkkoneuvoston maallikkojäsenenä 14 vuotta ja yhden kauden kirkkovaltuustossa vaikuttanut Irja Haiko muun muassa perusti asiaa ajavan adressin.

MATIAS LÖVBERG

matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka