Kesänopeusrajoitukset tulevat voimaan – yöpakkaset voivat edelleen heikentää ajo-olosuhteita

Kesänopeusrajoitusten vaihto aloitetaan Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueella Etelä-Karjalassa torstaina 6. huhtikuuta. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkki

LSS

Kesänopeusrajoitusten vaihto aloitetaan Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueella Etelä-Karjalassa torstaina 6. huhtikuuta.

Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkki on vaihdettu. Talven ajaksi alennetut rajoitukset poistetaan koko maasta viikonloppuun mennessä.

Olosuhteiltaan vaihteleva talvi on koetellut päällysteitä ja monin paikoin teiden pinnalla on halkeamia tai muita vaurioita. Kaakkois-Suomessa kesänopeusrajoituksiin siirrytään kuitenkin normaalisti kaikilla teillä. Päällysteiden kuntoa seurataan ja tarvittaessa nopeuksia alennetaan, mikäli mahdollinen sateinen kesä heikentää tilannetta entisestään.

Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta niitä tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Tieosilla, joilla on käytössä vaihtuvat nopeusrajoitukset, kesänopeuksia on voitu käyttää valoisaan aikaan hyvissä keliolosuhteissa jo maaliskuun alusta alkaen viime syksynä tehdyn päätöksen mukaisesti. Näillä osuuksilla nopeusrajoituksia säädellään sään, kelin ja liikennetilanteen mukaan ympäri vuoden.

Muilla pääteillä talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Lisäksi muutamat talviajaksi alhaisemmille rajoituksille (60 km/h tai 70 km/h) alennetut lyhyet tieosuudet tai pistekohtaiset rajoitukset palautetaan 80 kilometriin tunnissa.

Ajokelit tiestöllä saattavat vaihdella vielä paljon tiekohdittain ja vuorokaudenajoittain. Vaikka talvi- ja pimeän ajan rajoitukset poistuvat, on autoilijoiden syytä tarkkailla säätä ja ajokelejä.

Esimerkiksi yöpakkaset tai mahdolliset lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita merkittävästi, jolloin turvallinen ajonopeus voi olla asetettua alempi.

Ajonopeus onkin aina syytä sovittaa vallitseviin olosuhteisiin eikä äärioloissa ole pakko ajaa kovaa.

LSS

toimitus@lansisaimaa.fi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka