0

Elämää vaalien jälkeenkin Lemillä

Lemin kuntavaalit ovat olleet pääosin siistit. Entiset valtuutetut tietävät, ettei kukaan yksin pysty tekemään ihmetekoja, vaan siihen tarvitaan yli puoluerajoja ylittävää yhteistyötä.
Jokaisella vaalikaudella on aina joku kuvitellut yksin tai oman puolueen olevan se, joka saa aikaiseksi luvatut tavoitteet ja päätökset.
Tiedottaminen kunnan asioista kuntalaisille ollut aina varsin heikkoa ja siksi ulospäin on annettu useinkin ymmärtää kuka ja mikä taho on saanut ne ”hyvät asiat” aikaiseksi.
Viimeisimpinä puheet siitä, kenen ansiosta Kuukanniemen kyläkoulun rakentaminen saatiin aikaiseksi.
Rakentamisen aloitus tuntui viivästyvän ensin haluttomuudesta rakentaa kyläkoulu ja sitten koulun kustannuksien johdosta. Rakentamispäätös saatiin ja se oli useiden tahojen ja taustaselvittelyjen yhteissaavutus.
Rakentamatta jättäminen olisi tarkoittanut koko kylän kiinteistöjen arvon romahtamista ja kiinnostusta alueeseen. Hyvä, että koulu tulee ja valmistuu syksyksi.
Tosiasioiden puhuminen kunnassa ei ole pelottelua, vaikka näinkin on väitetty. Lemin kunnan seuraavan vaalikauden isoja haasteita on pitää sote-palvelut nykyisellä tasolla ja yrittää jotenkin selviytyä kasvavasta velkataakasta sekä käyttää vähäinen rahaa määrätietoisesti ja tasa-arvoisesti kuntalaisten hyväksi olemassa olevissa palveluissa sekä infran järkiperäisessä alue kerrallaan korjaamisessa.
Infralla tarkoitan esimerkiksi kunnan vanhojen vesiverkostojen korjaamista. Kokemukset Kuukanniemen viimetalven jätevesiepisodista puhunee puolestaan.
Kuntalaisille maksettavaksi lankeavia, ei lakisääteisiä miljoonakustannuksia pitää välttää. Elää ei voi tukeutumalla valtionapu ja muihin tukirahoituksiin. Varautua pitää rahallisesti kuitenkin elämään vaikuttaviin tärkeisiin asioihin ja niiden maksuihin, kuten jätevesipuhdistamon rakentamisen Lemille lankeaviin kustannuksiin.
Sähkön katkeamattomuuden ja hintojen korotuksiin vaikuttaminen on myös varautumisien kärkipäässä.

PEKKA PURTILO
SDP
Lemi

Kommentteja aiheesta “Elämää vaalien jälkeenkin Lemillä

  • 6.4.2017 at 10:07
    Permalink

    Pari vuotta sitten ilmassa oli jopa pientä pelottelua siitä mitä Lemille tapahtuu, jos koulu Kuukanniemeen rakennetaan. Muistavat toivottavasti myös vaaliuurnilla, ketkä koulunrakentamisen puolestapuhujia.

Comments are closed.