Pitäisikö paikallisten yhdistysten toiminta keskittää Suomenniemi-talolle?

SUOMENNIEMI Länsi-Saimaan Sanomat on selvittänyt Kyläpuntarin avulla levikkialueen kuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä paikallisista puheenaiheista. Alla Suomenniemen ehdokkaat kertovat kantansa siihen, on pitäisikö

Timo Sihvo

SUOMENNIEMI Länsi-Saimaan Sanomat on selvittänyt Kyläpuntarin avulla levikkialueen kuntavaaliehdokkaiden mielipiteitä paikallisista puheenaiheista.

Alla Suomenniemen ehdokkaat kertovat kantansa siihen, on pitäisikö paikallisten yhdistysten toiminta keskittää Suomenniemi-talolle.

Kysymykseen vastasi 4/5 suomenniemeläisehdokasta.

TIMO SIHVO

timo.sihvo@lansisaimaa.fi

KESKUSTA

Marja Kauppi

– Suomenniemi-talon tulevaisuus on avoin ja osa yhdistyksistä on jo sitoutunut niin sanottuun kylätupaan Suomenniemen Katteessa.

Outi Kauria

–  Saalastin sisarukset -säätiö osti kylätuvan huoneiston liiketalosta yhdistysten käyttöön. Vuokraksi sovittiin 25 euroa kuukaudessa per mukaan tullut yhdistys. Tämä 25–30 euron vuokra oli monelle yhdistykselle aivan kipurajoilla. Kokonaisen talon ylläpito maksaisi niin paljon, ettei varoja sen ylläpitoon löytyisi. Yhdistyksille kuitenkin varsinainen toiminta on tilojen ylläpitoa tärkeämpää.

Antti Pakarinen

– Ei. Kylätalo tarjoaa paikallisen säätiön tukemana yhdistysten toiminnalle puitteet.

SDP

Raimo Ruotsalainen

– Mitä tarkoitetaan Suomenniemi-talolla? Ei välttämättä tarvitse keskittää. Yhdistystoiminnalle on tarjolla myös muita tilavaihtoehtoja.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka