Lapset pääsivät töihin sanapajalle

SUOMENNIEMI Pitkä villa, karvasyli, nukkuu talven yli. Sanataideohjaaja Noora Tähtinen pyytää runon avulla lapsia tunnistamaan eläimen Suomenniemen koululla. – Karhu, kajahtaa

Suomenniemen koululaiset pääsivät leikittelemään sanoilla sanataidepajassa viime vuoden huhtikuussa. (Kuva: Timo Sihvo)

Timo Sihvo

SUOMENNIEMI Pitkä villa, karvasyli, nukkuu talven yli. Sanataideohjaaja Noora Tähtinen pyytää runon avulla lapsia tunnistamaan eläimen Suomenniemen koululla.

– Karhu, kajahtaa luokassa välittömästi.

Tähtinen vetää hanketyöntekijä Riia Marttisen kanssa eka- ja tokaluokkalaisille sanataidepajaa, joka liittyy Etelä-Savossa meneillään olevaan Lukukiri täyttä 100:a -hankkeeseen.

Tarkoituksena on lisätä lasten ja nuorten lukuinnostusta Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Oppilaat saavat valita kortin, jossa on jonkun eläimen nimi. Sen jälkeen he valitsevat eläimen ominaisuuksia kuvaavia adjektiiveja. Lopulta sanoista muotoutuu veikeä runo.

– Oppilaat ja opettajat ovat olleet pääsääntöisesti innostuneita ja meidät on otettu hyvin vastaan. Aihe koetaan tärkeäksi, Noora Tähtinen kertoo.

Sanataidepajoja on ennen Suomenniemeä pidetty Mäntyharjulla, Joroisissa, Ristiinassa ja Puumalassa.

– On lapsia, jotka lukevat paljon ja niitä lapsia, jotka lukevat tosi vähän, Tähtinen pohtii.

Riia Marttisen kirjastokokemuksen mukaan monet lapset ja nuoret ovat suorastaan himolukijoita. Ne, jotka eivät välttämättä tartu kirjaan, lukevat paljon netistä ja sosiaalisesta mediasta.

TIMO SIHVO

timo.sihvo@lansisaimaa.fi

Lue lisää aiheesta 6. huhtikuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka