Savitaipaleella järjestetään tilaisuuksia Kuolimon alueen maanomistajille

SAVITAIPALE Kuolimolla on tekeillä laaja vesiensuojelun yleissuunnitelma, kerrotaan Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta.
Suunnitelmaa tekee OTSO Metsäpalvelut Oy ja työn on tilannut ympäristötoimen Pisara -hanke.
– Kuolimo on yksi Suomen kirkkaimmista ja puhtaimmista järvistä ja se on valittu valtakunnalliseksi vertailujärveksi. Kuolimollakin on havaittu muutoksia veden laadussa, muistuttaa ympäristötoimen projektikoordinaattori Raija Aura.
Suunnitelmasta kerrotaan alueen maanomistajille Kuolimon vesiensuojeluillassa keskiviikkona 31. toukokuuta ja maastoretkellä keskiviikkona 7. kesäkuuta.
Vesiensuojeluilta pidetään Olkkolan hovissa kello 18 alkaen. Raija Aura kertoo Pisara -hankkeen ajankohtaisista asioista ja metsäpalvelualue-esimies Marjo Ahola puolestaan metsätalouden vesiensuojelusta ja vesiensuojelurakenteista sekä Kuolimon osavaluma-alueiden ojien uoma-analyysin tuloksista.
Kesäkuun maastoretkellä tutustutaan 2–3 potentiaaliseen vesiensuojelukohteeseen sekä esitellään kohteisiin sopivia vesiensuojelutoimenpiteitä. Retkellä lähdetään kello 18 omilla autoilla Savitaipaleen ABC-aseman parkkipaikalta.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Kommentteja aiheesta “Savitaipaleella järjestetään tilaisuuksia Kuolimon alueen maanomistajille

  • 31.5.2017 at 12:46
    Permalink

    Hyvä, että on herätty ja on viriävää yritystä. Metsätalous on suurin yksittäinen Kuolimon kuormittaja.
    Kuolimon saastuminen on pitämällä ja vakavampaa kuin jutussa annettiin ymmärtää. Yksinomaan toimeentuloaan metsistään saaville metsänomistajille vastuuta ja korjaavia tekoja ei saa sälyttää. Siinä on oltava mukana koko yhteiskunnan ja erityisesti Kuolimon ympäristökuntien.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Aloitatko uuden harrastuksen syksyn tullen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä