Työryhmä esittää seurakuntien yhdistymistä

Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien tulevaisuutta pohtinut, nykyisten seurakuntien edustajista muodostunut työryhmä on valmistellut esityksen seurakuntien yhdistymisestä. Työryhmä esittää, että

Savitaipaleen kirkosta tulisi uuden seurakunnan pääkirkko.

Taimi Haimila

Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakuntien tulevaisuutta pohtinut, nykyisten seurakuntien edustajista muodostunut työryhmä on valmistellut esityksen seurakuntien yhdistymisestä. Työryhmä esittää, että kaikki kolme seurakuntaa lakkautetaan ja niiden tilalle muodostetaan yksi seurakunta 1.1.2019 alkaen.

Esityksen mukaan seurakuntien talous, omaisuus, hallinto ja henkilöstö olisi yhteistä, mutta kaikki muutosvaiheessa palkkalistoilla olevat työntekijät siirtyisivät vanhoina työntekijöinä uuden seurakunnan työntekijöiksi. Nykyiset seurakunnat toimisivat alueseurakuntina.

Lemin kirkkoherrasta tulisi uuden seurakunnan kirkkoherra ja Taipalsaaren kirkkoherrasta kappalainen heidän keskinäisen sopimuksensa mukaisesti. Savitaipaleen kirkkoherra jää eläkkeelle ensi syksynä, eikä virkaa täytetä.

Seurakunnan nimi olisi Taipaleen seurakunta, ja sen pääkirkoksi tulisi Savitaipaleen kirkko.

Ensi syksynä kussakin seurakunnassa käydään perusteellista keskustelua yhdistymisestä yhdessä seurakuntalaisten kanssa.

Esityksen toteutumisesta päättävät Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kirkkovaltuustot yhtä aikaa pidettävissä kokouksissaan 23.1.2018. Tämän jälkeen kirkkohallitus päättää yhdistymisestä kirkkovaltuustojen tekemien esitysten pohjalta.

TAIMI HAIMILA

taimi.haimila@lansisaimaa.fi

Lue lisää seurakuntien liitosesityksestä torstain 8. kesäkuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka