Savitaipaleen satama saa ison tuen elyltä

SAVITAIPALE Mojovan tuen saa Savitaipaleen kunta satamahankkeeseensa Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta (ely), joka on myöntänyt kohteeseen 314 930 euroa kehittämisrahaa.
Kuolimon rannassa sijaitsevaa satama-aluetta kohennetaan rakentamalla lisää laituri- ja pysäköintipaikkoja.
Lisäksi veneilyturvallisuutta lisätään ruoppaamalla satama-alueen pohjaa.
Hankkeen koko kustannusarvio on 749 834 euroa.
Ely ojentaa Savitaipaleella kätensä myös Puutavaraliike Toimi Talka Ky:lle, jolle myönnetään 50 967 euroa investointitukea.
Lemillä toimiva kiusvalmistaja Misa Oy saa elyltä investointitukea 15 424 euroa.
Leader Länsi-Saimaa ry myöntää Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiölle 70 753 euroa Taipalsaaren Sarviniemen kehittämiseen.
Sarviniemi on yksi valmisteilla olevan Saimaan Geoparkin käyntikohde. Alueelle suunnitellaan erilaisia retkeilypalveluita. Geologisia kohteita aiotaan tehdä tunnetuksi valokuvanäyttelyllä. Hankkeen kustannusarvio on 88 442 euroa.
Lemin 4H-yhdistys saa Leader Länsi-Saimaalta 67 032 euroa tapahtumatuottajavalmennusta varten. Ajatuksena on kannustaa nuoria ideoimaan ja tuottamaan itselleen mieluisia tapahtumia aikuisten valmentamana.
Hankkeen kustannusarvioksi on mainittu 83 790 euroa.

TIMO SIHVO
timo.sihvo@lansisaimaa.fi

Juttua muokattu 11.7. klo 9.08: muutettu ely-keskus elyksi.

2 kommenttia aiheesta “Savitaipaleen satama saa ison tuen elyltä

 • 11.7.2017 at 09:06
  Permalink

  Rahaa löytyykin, mutta linjaus kylän kehittämiseksi on väärä. Jotain muuta Savitaipaleen arvokkaimmalle alueelle olisi tarvittu kuin pysäköintialuetta ja asfalttia. Savitaipaleelta puuttuu tulevaisuuden näkemys. Ihmiset äänestävät jaloillaan jatkossakin.

 • 18.7.2017 at 12:56
  Permalink

  Sataman uudistaminen on tervetullut hanke, etenkin jos mökkiläisetkin on huomioitu vierasvenepaikkojen määrää lisäämällä. Nykyisinhän tilanne on kesäviikonloppuisin ja loma-aikaan se, ettei puolenpäivän jälkeen ole toivoakaan saada venettään vieraslaituriin. Tilannetta ei ole ainakaan helpottanut se, että tietyt veneet ovat jumittuneet vieraspaikoille lähes koko kesäksi.
  Vielä kun satamaan saisi ovensa/terassinsa auki pitävän kesäkahvilan b-anniskeluluvin, niin puitteet veneellä retkeiltyyn kauppareissuun alkaisi olla kohdillaan. Ranta-aittahan satamassa on ollut jo vuosia, mutta ei auki juuri koskaan.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Äänestätkö presidentinvaaleissa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä