Sir Mo ja Saaga S

Viime viikonloppu oli urheilun kuninkaallisille vaiherikas. Siinä missä pikajuoksun kuningas Usain Bolt pudotettiin valtaistuimeltaan Lontoon mondolla, hallitseva ravikuningatar Saaga S ei suostunut luopumaan kruunustaan Vermon kaviouralla.
Vaikka taipalsaarelaistammalta näyttää löytyvän räjähtävää juoksunopeutta siinä missä Boltiltakin, voisi ravurin ihmisvastine olla Kuninkuusraveissa nähdyn perusteella maailman kovin kestävyysjuoksija Mo Farah.

Päätösmatkalla Saaga S oli kuin Sir Mo Lontoon kymppitonnilla: itsevarma ja valmiina iskemään, kun sen aika on.
Kun viimeinen kaarre lähestyi, Saaga nousi kuin heittämällä ulkokautta johtavan Akaasian rinnalle. Viipyi siinä vierellä vielä hetken ikään kuin tarkistaakseen, löytyikö ennakkosuosikilta paukkuja takasuoralle.
Kun Saagan rattailla istunut Matti Nisonen päästi tamman valloilleen, kävi nopeasti selväksi, että samaan vauhtiin eivät kilpakumppanit pysty. Kilpailu oli selvää pässinlihaa, vaikka hevosurheilusta onkin kyse.
Mo Farah kompuroi parikin kertaa kymppitonnilla, mutta voitti silti. Saagan kompuroinniksi voidaan laskea avausmatkan alkulaukka, joka ei ravikuningatarta kuitenkaan horjuttanut.

Huimaa loppuhuipennusta raviurheilua vähemmänkin seuraava jännitti sohvan reunalta koko ajan lähemmäs televisioruutua hilautuen.
Nisosella ja omistaja-valmentaja Ilkka Pyysalolla voitto meni luonnollisesti tunteisiin. Kun Usain Boltin valmentaja Glen Mills seurasi suojattinsa ratkaisevia edesottamuksia pipo silmillä välillä haukotellen, Pyysalo oli Vermon loppuhetkillä aidalla seisoessaan kuin lentoon lähdössä. Voiton varmistuttua ja tilanteen rauhoituttua tulivat onnen kyyneleet. Välillä halailtiin nurmen pinnassa.

Ilmeisen vaatimattomina miehinä Nisonen ja Pyysalo antoivat kunnian kolmannesta tittelistä Saaga S:lle itselleen. Tokihan tamma on omaa luokkaansa. Yhtä totta on kuitenkin myös se, että Taipalsaarelta löytyy verratonta raviurheiluosaamista ja hevostietämystä, jolle on syytä nostaa hattua.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Viikon kysymys

Osallistutko Sapassi-viikon tapahtumiin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä