0

Savitaipaleen Suomi 100 -juhlan tuotto lahjoitettiin veteraaneille –  Esko Valtaoja muistutti, että elämme ihmisten parasta aikaa

SAVITAIPALE Savitaipalelaisveteraanit tiivistivät oivasti olennaisen, kun Savitaipaleen yrittäjäjärjestön puheenjohtaja Pekka Ässämäki tiedusteli heiltä, minkälaisia ajatuksia 100-vuotias itsenäinen Suomi herättää.
– Ennen kaikki oli erilaista. Nyt asiat ovat hyvin, Ida Saira kertoi.
– Suomi on hyvä maa. Täällä on hyvä elää, Arvi Suurkaulio jatkoi.

Veteraanit olivat itseoikeutetusti tiistai-iltana 5. syyskuuta järjestetyn Yrittäjän päivän Suomi 100-juhlan kunniavieraita. Juhlan tuotto, 1 000 euroa, luovutettiin Savitaipaleen Sotaveteraanit ry:lle.
Kaksiosaisen juhlaluennon piti arvostettu ja palkittu puhuja, avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja. Hän kertoi, ettei aiemmin ollut Savitaipaleella käynyt, mutta eräänlainen side paikkakuntaan löytyi.
– Isäni hyvä ystävä, Jorma-kummini, oli Savitaipaleelta. En häntä koskaan tainnut tavata. Ehkä Lappiin oli tuolloin liian pitkä matka, kemiläissyntyinen Valtaoja kertoi.
Ensimmäisen 45 minuuttia Valtaoja luennoi otsikolla ”Nyt on parhaat ajat koskaan”. Tiedemiehenä eli realistina hän perusteli, että näin todellakin on.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Lue lisää torstain 7. syyskuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Suomi 100 -aiheisia juttuvinkkejä sekä tekstejä ja kuvia voi lähettää toimitukselle koko kuluvan vuoden ajan. Lisää Suomi 100 -palstasta ja ohjeet täällä.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä