Taimien kasvu kiinnostaa isoja ja pieniä

LEMI Seitsemän herrasmiestä saapui keskiviikkona 20. syyskuuta lapion ja puuntaimen kanssa Pikku-Palolan päiväkodille Lemille. Lapset hoitajineen seurasivat istutusta innokkaasti ja

Seppo Holopainen (vas.), Antti Junnonen ja Esa Varis aloittelivat istuttamista viime viikon keskiviikkona Lemillä. Pikku-Palolan eskarilaiset seurasivat silmä tarkkana.

Eva Kottonen

LEMI Seitsemän herrasmiestä saapui keskiviikkona 20. syyskuuta lapion ja puuntaimen kanssa Pikku-Palolan päiväkodille Lemille.

Lapset hoitajineen seurasivat istutusta innokkaasti ja uusi omenapuun taimi pääsi nopeasti multaan kasvamaan.

Kyseessä oli Lemin Lions Clubin Suomi 100 vuotta -hengessä toteuttama tempaus, jossa leijonat kävivät istuttamassa omenapuuntaimen Lemin koulujen ja päiväkotien pihalle sekä vanhaan pappilaan.

Pikku-Palola oli aamupäivän ensimmäinen kohde.

Idean tempauksesta saivat ensin Holopainen sekä Lemin vapaa-aikasihteeri Sirkka Liljander. Omenatarhuri Holopainen toimi myös istutusasiantuntijana.

– Lajike on nimeltään Lemin imelä. Se on viime vuosisadan alkupuolella jalostettu, aikainen kesäomena, Holopainen kertoo.

Pikku-Palolan lastentarhanopettaja Tiina Kekäle on innoissaan uudesta omenapuusta.

– Kasvun ihme kiinnostaa lapsia aina. Olemme aiemminkin istuttaneet yhdessä kukkia, herneenversoja ja tietysti rairuohoa. Lisäksi päiväkodin pihassa kasvaa marjapensaita ja luumupuu. Lapset myös kertovat innoissaan, mitä kaikkea kenenkin omalla pihalla kasvaa, kertoo Kekäle.

EVA KOTTONEN

eva.kottonen@lansisaimaa.fi

Lue lisää torstain 28. syyskuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka