0

Lemillä tempaistiin – roosan värinen hirvinauha tukee syöpätutkimusta ja parantaa liikenneturvallisuutta

LEMI Mikkelintien varrella tempaistiin viime viikon torstaina rintasyöpätutkimuksen hyväksi. Samalla parannettiin liikenneturvallisuutta.
Lemin alueen metsästävät naiset ovat hankkineet roosaa nauhaa, jota vedettiin Huttulantien risteyksen molemmille puolille.
Tempauksen pääpuuhareita, Minna Kuittoa ja Asta Paakkoa, oli avustamassa Lemin Kytölän eräveikot sekä Vainikkalan ja Huttulan martat.
– Nauhan tarkoituksena on hidastaa hirvien juoksemista tielle. Siten autoilijat saavat arvokkaita sekunteja aikaa huomata vaaratilanne, Kuitto ja Paakko kertoivat.
Taipalsaarelais-savitaipalelainen kaksikko metsästää lemiläisväreissä: Kuitto Lemin riistamiehissä ja Paakko Kytölän eräveikoissa.

Kuiton ja Paakon masinoimaa 2 hyvää tekoa kerrallaan -kampanjaa tukevat paikalliset yhteistyökumppanit.
– Haluamme yhteistyökumppaneiden lisäksi kiittää myös maanomistajia, jotka ovat antaneet luvan nauhojen vetoon tien varteen.
Nauhaa on myyty rullittain 12 eri paikalliselle taholle. Tuotot ohjataan lyhentämättöminä Roosa nauha -kampanjalle.
Naiset ovat avanneet myös oman keräyksen Roosa nauha -sivustolle. Vuoden loppuun saakka jatkuva keräys on toistaiseksi tuottanut jo yli 500 euroa.
– Haastamme myös muut Etelä-Karjalan metsästysporukat, riistanhoitoyhdistykset ja kaikki asiasta kiinnostuneet mukaan, naiset kannustivat.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Lue lisää torstain 23. marraskuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Viikon kysymys

Kuunteletko C-kasetteja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä