Alueseurakuntakin on oma seurakunta

SUOMENNIEMI Seurakuntaliitos ei ole ollut Suomenniemellä peikko, joksi sitä kuviteltiin.
Kun Suomenniemen kunnasta tuli osa Mikkeliä vuoden 2013 alussa, seurakunta muuttui Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan alaiseksi Suomenniemen alueseurakunnaksi.
– Ennen liitosta pelkäsin, että seurakunnan toiminta Suomenniemellä hiipuu liitoksen myötä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. Toiminta alueseurakunnassamme on vireää, sanoo alueseurakunnan alueneuvoston jäsen Tuula Väärä.

Hänen mukaansa monet itsenäisen seurakunnan aikana syntyneet tilaisuudet, kuten esimerkiksi joulujuhla ja keskustelupiirit ovat edelleen voimissaan.
– Alueneuvosto kokoontuu kolme tai neljä kertaa vuodessa ja kokouksissa käsitellään alueseurakuntaa koskevat asiat todella kattavasti. Yksittäisenkin seurakuntalaisen mielipiteitä ja toiveita kuullaan, Väärä pohtii.
Tuula Väärä kokee, että Suomenniemellä on edelleen ihan ikioma seurakunta.

Haukkajärven rannalla asuva entinen kunnanvaltuutettu Marjatta Karhula ei osaa sanoa, onko seurakunnan elämässä muuttunut mikään.
– Samoja toimintoja on ollut aina, hän miettii.
Karhula ei kertomansa mukaan ole paljoakaan osallistunut seurakunnan tilaisuuksiin. Aikoinaan hän toimi yhteisvastuukeräyksen tilintarkastajana.
– Lapsia olen kuskannut kerhoihin.
Kirkkoherranvirastoakaan Karhula ei ole tarvinnut. Asiat hoituvat tarvittaessa puhelimella.

Luumäen seurakuntakin oli mukana liitoshankkeen selvitysvaiheessa.
– Valitettavasti tuo selvityshanke ei löytänyt mitään sellaista aluetta, josta voisi koitua taloudellisia säästöjä. Neuvottelujen johtopäätökseksi meille jäi, että meidän täytyy itse laittaa taloutemme kuntoon, kun liitoshankkeesta ei tule tarvittavaa apua, toteaa Luumäen  kirkkoherra, lääninrovasti Heikki Svinhufvud.

TIMO SIHVO
timo.sihvo@lansisaimaa.fi

Lue lisää torstain 30.marraskuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Viikon kysymys

Uskotko, että valtatien 13 parannushanke etenee?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä