0

Toivonmäen joulutapahtuman suosio yllätti järjestäjät

TAIPALSAARI Jouluväki lähti sankoin joukoin liikkeelle viime lauantaina Vehkataipaleella. Kävijämäärä yli tuplaantui toista kertaa järjestetyssä Toivonmäen joulutapahtumassa.
– Kävijöitä oli vajaat 900. Olemme iloisesti yllättyneitä. Emme osanneet odottaa tällaista suosiota, Toivonmäen ”päätonttu” Anu Hämäläinen iloitsee.

Kolmetuntinen tapahtuma päätettiin järjestää toistamiseen viime vuoden hyvien kokemusten perusteella. Lauantai osoitti, että päätös oli oikea. Tapahtumalle on tilausta.
– Kokoonnumme heti ensi viikolla pohtimaan jatkoa, Hämäläinen sanoo.

Yksi suunnittelua vaativa seikka on pysäköinti. Autojono oli Kattelussaarentiellä pisimmillään noin kilometrin mittainen. Tie kävi paikoin turhan kapeaksi, kun reunassa oli autoja parkissa ja liikennettä molempiin suuntiin.
Lumipeitteen ansiosta tunnelma oli varsin jouluinen, mutta pakkasen puuttuessa lähellä olevia peltoja ei saatu pysäköintikäyttöön.
– Pelloilla oli niin pehmeää, että sitä riskiä ei voinut ottaa, Hämäläinen summaa.
Ensi vuotta ajatellen yksi vaihtoehto on Hämäläisen mukaan hyödyntää esimerkiksi Vehkataipaleen koulun ja metsästysmajan ympäristöä pysäköintiin.
– Alueelta voi heti laskea ainakin 100 paikkaa. Ihmiset voisi tuoda sieltä bussilla Toivonmäelle.
– Itse tapahtumapaikkaa ei voi vaihtaa, sillä silloin häviää koko idea.

Toivonmäen joulu pidetään Anu Hämäläisen kodin pihapiirissä. Miljöö on vanhoine rakennuksineen jo itsessään tunnelmallinen.
Järjestelyissä on ollut mukana iso joukko kyläläisiä: Vehkataipaleen kyläyhdistys, martat, metsästysyhdistys, koulun vanhempaintoimikunta ja paikallisia käsityöharrastajia niin kylältä kuin kauempaakin sekä tietysti Toivonmäen omat tontut. Tänä vuonna talkooapuun oli kutsuttu myös Kotalahden martat Lemiltä.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Viikon kysymys

Kuunteletko C-kasetteja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä