1

Apuraha siivittää opiskelua – Veikko Rikkosen säätiö tukee taipalsaarelaisopiskelijoita

TAIPALSAARI Veikko Rikkosen Säätiön apurahojen julkistamistilaisuus pidettiin Taipalsaaren kunnantalolla Veikon päivänä, tiistaina 9. tammikuuta. Taipalsaaren kunnantalolle apurahoja vastaanottamaan olivat saapuneet kunnanjohtaja Jari Willmanin lisäksi opiskelijat Elina Solkias ja Aleksi Nisonen. Apurahoja jakamassa olivat Veikko Rikkosen säätiön edustajat Juha Turkia ja Ritva Rikkonen.

Säätiö myönsi apurahoja taipalsaarelaisille tai taipalsaarelaislähtöisille opiskelijoille ja yleishyödyllisille yhteisöille yhteensä 16 700 euroa vuodelle 2018. Hakemuksia saapui yhteensä 42, joista määräajan sisällä 34. Apurahaa myönnettiin 16 hakijalle.

Opiskelijoiden toimeentulo puhutti tilaisuuden osallistujia. Sekä Solkias että Nisonen arvostavat tuoreen apurahan lisäksi lähipiiriltään saamaansa tukea. Ennen opintojensa aloittamista Solkias työskenteli vuoden ajan eri S-marketeissa ja säästi samalla rahaa opintoja varten. Nisonen aikoo hakea lähihoitajan töitä ensi kesälle. Opintolaina ei houkuttele.
– Siinä pelottaa se sana ”laina”, Solkias sanoo.
– Opiskelijoita pitäisi tukea enemmän, toivoo Nisonen.

Apurahaa sai 15 opiskelijaa. 300 euron apurahan saivat Henna Ahvonen, Jonna Ahvonen, Sanni Ekholm, Maisa Kuitto, Ville Kuitto, Emma Nironen ja Milla-Roosa Varis. Solkiaksen ja Nisosen lisäksi 500 euroa saivat Lotta Kuhanen, Jaakko Kylämies, Nelli Nisonen ja Marianne Roiha. 800 euron opiskelija-apurahan saivat Kalle Hokkanen ja Rita Peura. Lisäksi Taipalsaaren kunnan historiahanke sai toisena vuonna peräkkäin 10 000 euroa.

EVA KOTTONEN
eva.kottonen@lansisaimaa.fi

Lue lisää torstain 11. tammikuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Viikon kysymys

Pelkäätkö punkkeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä