Taipaleen seurakunnalle näytettiin vihreää valoa – kirkkovaltuustot hyväksyivät yhdistymisen

Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kirkkovaltuustot hyväksyivät tiistai-illan kokouksissaan seurakuntien yhdistymisen.
Kaikissa kolmessa seurakunnassa kirkkovaltuuston päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Lemillä päätös nuijittiin tiukimmilla mahdollisella erolla äänin 8-7. Savitaipaleella äänestyksen tulos oli 9-6 ja Taipalsaarella 13-4.
Näin ollen Kirkkovaltuustot tekevät Kirkkohallitukselle aloitteen seurakuntajaon muuttamiseksi siten, että Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakunnat lakkautetaan ja näistä seurakunnista muodostetaan vuoden 2019 alusta alkaen yksi seurakunta, jonka nimeksi tulee Taipaleen seurakunta.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Lue lisää kirkkovaltuustojen kokouksista torstain 25. tammikuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Aiemmin aiheesta: Kirkkovaltuustot kokoontuvat tiistai-iltana päättämään seurakuntaliitoksesta (22.1.2018)

9 kommenttia aiheesta “Taipaleen seurakunnalle näytettiin vihreää valoa – kirkkovaltuustot hyväksyivät yhdistymisen

 • 23.1.2018 at 21:27
  Permalink

  Täytynee erota kirkosta…

 • 23.1.2018 at 22:24
  Permalink

  Voipi olla että tässä lähipäivinä aika moni lemiläinen eroaa kirkosta!

 • 24.1.2018 at 06:01
  Permalink

  Ei ehkä hyvä ratkaisu. Olen itse nähnyt tälläisen liitosjutun. Ja nähnyt paljon probleemia. Ois ehkä kannattanut kysyä sellaisista paikkakunnan srk:n työntekijöiltä ja seurakuntalaisilta miten on ajanmittaan käynyt. Savolinnan seudulla pienemmät laitakuntien srk:t jäivät häviävien osaan sopimuksista huolimatta.

 • 24.1.2018 at 08:47
  Permalink

  Ymmärrän hyvin mielipahan, mutta toivon, että tästä ei ala kirkosta eroamisten aalto. Taloudelliset realiteetit ovat, mitä ovat. Mitä muita vaihtoehtoja seurakunnilla on, jos kirstun pohja näkyy, kiinteistöt täytyy pitää kunnossa ja palkatkin maksaa? Eikä toiminnan pyörittäminenkään ilmaista ole! Rahaa ei synny taikomalla.

  Hyvä puoli on se, että nyt yhteen liittyy kolme tasavahvaa seurakuntaa. Jokaisella on suurin piirtein sama määrä henkilöstöä, eivätkä jäsenmäärätkään eroa toisistaan radikaalisti. Mikään seurakunta ei siis voine pompottaa toista.

  Seurakuntalaiset pystyvät vaikuttamaan siihen, osoittautuuko liittyminen hyväksi vai huonoksi ratkaisuksi. Haluatko sinä lähteä rakentamaan uutta, yhteistä seurakuntaa, entisiä ehompaa? Vai haluatko lähteä ovet paukkuen kävelemään nyrkkiäsi puiden? Kumman panoksen haluat antaa yhteiselle asialle?

 • 24.1.2018 at 17:10
  Permalink

  Huonosti käy, kohta ei kukaan enää kuulu kirkkoon.

 • 24.1.2018 at 18:29
  Permalink

  Tuli Lemille 10 laihaa vuotta, seittemän sijasta. Tuskin lihavia vuosia ollenkaan. Velkaiseksi yhdellä päätöksellä. Ennen kuin on Savitaipaleen kirkon remontti maksettu, niin metsissä ei ole muuta tekemistä kuin taimikoitten raivaamista. Niin puusilmäistä oli päätös Taipaleeseen liittyminen.

 • 24.1.2018 at 19:09
  Permalink

  Minä en hallinnonuudistusten takia kirkosta eroa. Toiminnan sisältö ratkaisee, miten jatkossa käy.

 • 25.1.2018 at 14:25
  Permalink

  Kyseessä kolmen köyhän kimppakiva. Mikä muuttuu? Ihmisiä sossuun? Seurakunta saakin mennä. Jumala jää. Metsien tuhoaja luonnonsuojelualueellakin. Erotkaa hyvät ihmiset tästä seurakunnasta!

 • 2.2.2018 at 16:04
  Permalink

  Eipä ole kerrottu, että Taipaleen seurakunta on jo olemassa! Pohjois-Karjalassa on Outokummun, Polvijärven ja Liperin alueella Taipaleen ortodoksinen seurakunta. Se on 450 vuotta vanha. Luulenpa, että tulevan seurakunnan nimenä täytyisi täällä olla Taipaleen ev.lut.seurakunta sekaannuksen välttämiseksi.

  Mitäpä liitoksesta on järkeä, jos kolme köyhää yhdistyy? Ei ainakaan talous kohene. Miksi ei yhdistymistä Lappeenrantaan omina seurakuntina eli yhteistalouteen heidän kanssaan?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Huolettaako oman kyläkauppasi tulevaisuus?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä