Pilkkimisen suosio on maltillista

Vapaa-ajankalastus on yksi suomalaisten suosituimmista harrastuksista. Luonnonvarakeskuksen mukaan miehistä kalastaa noin 40 prosenttia ja naisista 20 prosenttia. Näin talvisaikaan pilkkijöitä on voinut bongailla järvien jäiltä, mutta sen suosiota ovat viime vuosina vähentäneet erityisesti Etelä-Suomessa lauhat talvet.

Verkkokyselymme perusteella pilkkimisellä on kuitenkin vannoutut, joskin maltillisen kokoinen kannattajakuntansa. Vastaajista 29 prosenttia kertoi harrastavansa pilkillä käyntiä. Valtaosalle vastanneista, 71 prosentille, tämä talvikalastuksen laji on vieras.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käytkö pilkillä?

 • En (71%, 42 ääntä)
 • Kyllä (29%, 17 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 59

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Pilkkimisen suosio on maltillista

 • 13.2.2018 at 14:10
  Permalink

  Ikinä en ole pilkillä käynyt, vaikka joka talvi olen haaveillut. Yksin ei viitsi lähteä.

 • 13.2.2018 at 16:15
  Permalink

  Käymme mieheni kanssa vapaiden ja kelien salliessa pilkillä..Mukana tietysti pilkkikoiramme Hämy. Matkan teemme kelkoilla, jotka toimivat ruisleipämoottorilla😀. Saalista tulee vaihtelevasti, isot ahvenet syömme ja muut kalat saavat Lemillä maalaistalon kissat (James ja kumppanit). Pilkille saamme joskus myös mukaan Olli-pojan 24v.Jos kalaa ei tule, niin raitista ilmaa yllin kyllin. Mukavia pilkkihetkiä toivoo: Tuija Saimaanharjulta

Comments are closed.

Viikon kysymys

Huolettaako oman kyläkauppasi tulevaisuus?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä