Karhisen kuorma täyttyi – Lemin seurakunnan kirkkoherra hakee Pieksämäelle

LEMI Seurakuntaliitoksen aiheuttama kuohunta jatkuu Lemillä. Seurakunnan itsenäisyyden säilyttämistä vaaditaan adressilla, jota kootaan Kirkkohallitukselle lähettämistä varten.
Uuden Taipaleen seurakunnan kirkkoherraksi esitetty nykyinen Lemin kirkkoherra Lea Karhinen on tehnyt omat johtopäätöksensä ja hakenut Pieksämäen seurakunnan kirkkoherran virkaa.
– Se on kyllä lapsuudesta tuttu kaupunki. Kummisetä, kummitäti ja serkut ovat asuneet siellä, ristiinalaislähtöinen Karhinen, 55, kertoo.

Kaikki kolme Länsi-Saimaan alueen kirkkovaltuustoa hyväksyivät 23. tammikuuta liitosesityksen äänestyksen jälkeen. Tiukimmalle tilanne meni Lemillä, jossa äänestystulos oli 8–7.
Uuden Taipaleen seurakunnan on määrä aloittaa ensi vuoden alussa. Seurakunnan kirkkoherraksi esitetään Lemin kirkkoherraa Lea Karhista.
Kuvioon saattaa tulla uusi käänne, sillä Karhinen tavoittelee Pieksämäen kirkkoherran virkaa. Hakuaika päättyi 15. tätä kuuta. Toinen hakija on Hankasalmen kirkkoherra Mikko Laitinen.
Pieksämäen uusi kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla eli kirkkovaltuusto valitsee kirkkoherran.

Tuomiokapituli tutkii hakijoiden kelpoisuuden virkaan ja tekee sen jälkeen vaaliehdotuksen. Koska Pieksämäen kirkkoherran virkaa on hakenut vain kaksi henkilöä, on mahdollista, että paikka laitetaan uudelleen hakuun.
Pieksämäellä on varauduttu siihen, että kirkkoherran valinta saattaa venyä jopa alkukesään.
– Siellä on jo liitokset tehty. On tehty sekä kuntaliitoksia että seurakuntaliitoksia, Lea Karhinen muistuttaa.

Karhinen joutunut omassa seurakunnassaan koville. Häntä on yritetty kampittaa sekä rikosilmoituksella että kanteluilla.
– Jos asian valmisteluissa olisi tehty selkeitä virheitä, tuomiokapituli ei olisi lähettänyt esitystä eteenpäin Kirkkohallitukseen, Karhinen korostaa.
Lemin paineet ei ole voineet olla vaikuttamatta Karhisen päätökseen hakea Pieksämäen kirkkoherran paikkaa. Joskus kuormaan ei sovi enää yhtään lisäkiveä.
– Enemmän on tullut sitä palautetta, että älä lähde, hän miettii.

TIMO SIHVO
timo.sihvo@lansisaimaa.fi

Lue lisää torstain 1. maaliskuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

3 kommenttia aiheesta “Karhisen kuorma täyttyi – Lemin seurakunnan kirkkoherra hakee Pieksämäelle

 • 1.3.2018 at 07:42
  Permalink

  Kiitos Timo Sihvolle ja LSS:lle Lemin seurakunnan asioiden tiedottamisesta.

 • 1.3.2018 at 11:48
  Permalink

  Muutos on aina kriisi

  Monet ovat joutuneet lähtemään maatiloilta etsimään työpaikkaa, organisaatioita on lakkautettu, yhdistetty ja laajennettu. Seurakuntien yhteistyön lisääminen on toiminnallinen pakkoratkaisu, kun seurakuntien jäsenmäärä on laskussa mm. väen vähemisen myötä. Asioihin suhtaudutaan monesti tunteella ja se vaikuttaa johtopäätöksiiin.

  Minun on vaikea nähdä mahdollisuutta nykyisillä kiinteillä kustannuksilla toimimiseen, kun tulopohja on kutistumassa. Rapaa ja roisketta on riittänyt, mutta sellaista se elo tuppaa nykyään olemaan.
  Epäsosiaalinen sosiaalinen media on aika julma.

 • 5.3.2018 at 09:51
  Permalink

  Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin lausunto kirkkohallitukselle, vähän toisenlaista tietoa mitä seurakuntien tiedotusvastaava haastattelussa kertoi. Kirjeen kohta 7. sanoo: Kirkkohallitus määrää, että ennen päätöksen voimaantuloa tulee ryhtyä sen edellyttämiin täytäntöönpanotoimenpiteisiin mahdollisista valituksista huolimatta.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Säilytätkö valokuviasi paperilla vai sähköisessä muodossa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä