Keskussairaalan uusi K-siipi lisää päivystyspalveluja

ARPOMINEN siitä, milloin Länsi-Saimaan kuntien asukas pääsee Lappeenrannan keskustassa hoitoa tarvitessaan Armilan terveysaseman tai keskussairaalan päivystysvastaanotolle, päättyy kesän korvalla.
Silloin terveydenhoidossa muuttuu paremmaksi moni muukin asia, kun uusi Etelä-Karjalan keskussairaalan uusi K-siipi otetaan käyttöön.

Siiven tuleva osoite on Kahilanniementie. Uuden sairaalarakennuksen myötä päivystyksenkin toimintatavat muuttuvat. Toimintansa aloittaa joka päivä ympäri vuorokauden toimiva uusi päivystys.
Uudessa rakennuksessa toimii yleis- ja erikoislääketieteen päivystys, lastenpäivystys, sosiaalipäivystys ja kotiin vietävien palveluiden koordinaatio.
Ensihoidon ylilääkäri Pekka Korvenoja on innoissaan uudestisyntyneestä päivystysajattelusta, joka ulottuu erikoissairaanhoidon ja tehostetun kotisairaanhoidon suuntaan.
Kesäkuussa toimintansa aloittavaan yhteispäivystykseen ei kannata rynnätä suin päin, vaan puhelimessa tehtävän hoidon tarpeen arvioinnin perusteella.
Jatko-osoite voi olla vaikka hoitajavastaanotto tai kipsauksen ja ortopedian poliklinikka.

Yhteispäivystyksessä toimii myös jatkossa sosiaalipäivystyksen henkilökuntaa.
– Ambulanssien, liikkuvan päivystysyksikön, tehostetun kotisairaanhoidon ja kotisaattohoidon keskitetty koordinointi mahdollistaa paremmin asiakkaan ohjaamisen oikeaan hoitoon, Korvenoja lupaa.
– Kotiutusta ajatellaan jo etukäteen. Kotisairaanhoito on osa päivystystoimintaa ja kotiutushoitaja auttaa koko K-siiven kotiuttamisessa, myös vuodeosastoilta, Korvenoja selvittää.

MARKKU PAAKKINEN
toimitus@lansisaimaa.fi

Lue lisää torstain 8. maaliskuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Viikon kysymys

Säilytätkö valokuviasi paperilla vai sähköisessä muodossa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä