Savitaipaleen, Lappeenrannan ja Ylämaan kirjastoille

Kun 55 vuoden jälkeen palasimme juurillemme Etelä-Karjalaan vuonna 2013, lahjoitin kolme viimeistä tästä lopun ajan rajusta eksytyksestä kertovaa, Älä heitä pelkää -kirjaa, näille kirjastoille Ylämaan, Lappeenrannan ja Savitaipaleen kirjastoille.
Ylämaalle, koska siellä ennen sotaa synnyin ja vietin evakkomatkojen jälkeisen lapsuuden. Lappeenrantaan, jossa elin nuoruuteni armeijaan lähtöön saakka, jolle tielle jäinkin. Savitaipaleelle, joka valikoitu maallisen vaelluksen loppusijoituspaikaksi kesäpaikan läheisyyden vuoksi.
Vuodenvaihteessa selvisi, että nämä kirjastot olivat yksimielisesti päättäneet olla laittamatta tätä kirjaa lainattavien kirjojen joukkoon.
Jos olette ”piilottaneet ne kaapin taakse, pois ihmisten näkyvistä”, niin toivon, että palautatte ne minulle, koska olen jo tavannut muutamia ihmisiä, jotka haluaisivat tuon kirjan lukea. Voisin toimia yksityisenä kirjastona.
Jos taas olette ne yksissä tuumin roviolla polttaneet, en teitä syytä, koska olette toimineet, kuten kirjoitettu on, joten voin jälleen iloita: ”Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin. Iloitkaa silloin, hyppikää riemusta, sillä palkka, jonka te taivaassa saatte, on suuri. Samoinhan tekivät heidän isänsä profeetoille.”
Näillä aamuilla ei enää tarvitse hyppiä, vaan ottaa ilon irti kävellen, hiihtäen, luistellen ja avannossa käyden.

TEUVO SUNI
Savitaipale

Viikon kysymys

Säilytätkö valokuviasi paperilla vai sähköisessä muodossa?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä