Fresto laittoi lapun luukulle Savitaipaleella – ABC-kylmäasemaa pyörittävä Eekoo ei ole kiinnostunut ravintolatoiminnasta

SAVITAIPALE Fresto-ravintola on sulkenut ovensa Savitaipaleella. Syynä on ravintolaketjua pyörittävän Superfresh Oy:n hakeutuminen konkurssiin, josta maakuntalehti Etelä-Saimaa uutisoi ensimmäisenä 15. maaliskuuta.
Ravintolakiinteistön omistaa Etelä-Karjalan Osuuskauppa (Eekoo), joka luopui ravintolatoiminnasta ja vuokrasi tilat Superfreshille vuonna 2015.
Eekoo jatkaa edelleen polttoainemyyntiä samalla tontilla sijaitsevalla ABC-kylmäasemalla. Talousjohtaja Annastiina Tiainen kertoi aiemmin Länsi-Saimaan Sanomille, ettei Eekoo ole kiinnostunut ravintolatoiminnasta kyseisellä paikalla.
– Tällä tietoa ABC:n ravintola ei ole palaamassa Savitaipaleelle, Tiainen summasi 16. maaliskuuta.
– Toki kaikki vaihtoehdot pitää tietysti käydä läpi, hän lisäsi.
Etelä-Saimaalle Superfresh Oy:n konkurssipesän hoitaja, Krogerus Oy:n asianajaja Mikko Tiilikka kertoi, että ensisijaisena lähtökohtana on myydä Fresto-ravintolat toiminnallisina kokonaisuuksina.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

6 kommenttia aiheesta “Fresto laittoi lapun luukulle Savitaipaleella – ABC-kylmäasemaa pyörittävä Eekoo ei ole kiinnostunut ravintolatoiminnasta

 • 26.3.2018 at 20:15
  Permalink

  Freston toiminnan loppuminen huono asia paikkakunnalle. Tilat hyvällä paikalla valtatien varrella, nyt tankkaajat ajavat ohi kahvila/ravintolapalvelujen puuttuessa ja tämä tuo negatiivista mainosta myös Eekoolle. Savitaipale on kesäpaikkakunta, kyllä tilaan pitäisi saada yrittäjä mahdollisimman nopeasti, vai kehittääkö osuuskauppa toimintaa vain Lappeenrantaan.

 • 27.3.2018 at 14:10
  Permalink

  Kyllä taitaa Eekoo vaan keskittyä Prisman laajentamiseen. Kaupunkiin vaan kaikki asioimaan.

 • 28.3.2018 at 07:42
  Permalink

  Ei kai se Eekoo siitä olisi jokunen vuosi sitten luopunut, jos se toiminta kannattavaa olisi ollut.

 • 14.4.2018 at 12:46
  Permalink

  No kesäasukas ihmeissään, kun Absia ei ole. Savitaipaleella on mahdollista saada toimiva huoltoasemakin nurin. Kuihtunut kyläpahanen, ruksi päälle, kartalta pois.

 • 15.4.2018 at 16:31
  Permalink

  Osuuskauppa on ongelma Savitaipaleen kokoisessa keskuksessa. Se ajattelee raa`asti vain bisnestään, ei palvele kuntalaisia. Ostajien olisi syytä tehdä kannanotto jaloilla.

 • 17.4.2018 at 13:28
  Permalink

  Ikävää on Savitaipaleen palvelujen huonontuminen. Mielelläni käyttäisin mökkiläisenä Savitaipaleen palveluita, mutta jatkossa varmaan enenevissä määrin mökkimatkalla olevia palveluita. ABC/Fresto on ollut hyvä pysähdyspaikka keskeisellä paikalla ja palvelut ovat olleet moninaiset. Mm. myöhäinen aukioloaika ja vesipistekin ovat ilahduttaneet. Ruoan taso ei ehkä ollut kovin kummoinen, mutta harvoin on tullut ajettua ohi ilman, että olemme pysähtyneet kahville tai ostoksille. Tyhjä liiketila Savitaipaleen keskustan vieressä niin keskeisellä paikalla ei antane kovin houkuttelevaa kuvaa kunnasta…

Comments are closed.

Viikon kysymys

Uskotko tekoälyn korvaavan ihmisen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä