Savitaipaleen kokoomus erotti kunnanvaltuutettu Liisa Kilven

SAVITAIPALE Kunnanvaltuutettu Liisa Kilpi on erotettu Savitaipaleen kokoomus ry:stä. Yhdistyksen hallitus teki erottamisesta yksimielisen päätöksen 22. maaliskuuta.
Yhdistyksen puheenjohtaja Kari Kotirinta, valtuutettu itsekin, ei maanantai-iltana halunnut kommentoida erottamispäätöksen syitä yksityiskohtaisesti.
– Syynä on pitkäaikainen luottamuspula, joka alkoi jo viime valtuustokaudella, Kotirinta sanoi.

Asia tuli ilmi Savitaipaleen kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina 9. huhtikuuta. Liisa Kilpi käytti nimenhuudon jälkeen puheenvuoron ja kertoi päätöksestä.
– En enää luota Savitaipaleen kokoomuksen hallitukseen enkä näin ollen voi myöskään istua kokoomuksen paikalla, Kilpi sanoi.
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kyösti Kylliäinen (kesk.) ohjasi Kilven Kari Kotirinnan viereiseltä paikalta valtuuston takariviin.

Lehdistölle jättämässään tiedotteessa Kilpi kertoo erottamiseen johtaneiden syiden listan olevan kymmenenkohtainen. Kilpi kertoo, että häntä ei kutsuttu asiassa kuultavaksi.
– Sain tiedon päätöksestä kirjeellä 4. huhtikuuta, kun palasin reissusta, hän sanoo.
Kilven mukaan yksi syy erottamiseen ovat hänen kirjoittamansa yleisönosastokirjoitukset, jotka eivät ole olleet mieliksi kaikille Savitaipaleen kokoomuksen jäsenille.
– Kirjoittaessani kunnanvaltuutettuna yleisönosastoon, olen julkituonut äänestäjieni mielipiteitä, ajanut heille tärkeää asiaa. Olen halunnut tuoda julki epäkohtia, joita terveyspalvelujen tuottamisessa on ja tulee jatkossakin olemaan.
– Savitaipaleen terveyspalveluiden ja vuodeosaston säilyminen täällä on ollut minulle sydämen asia. Jos emme ole valmiita vaalimaan oikeuksiamme, ei sitä kukaan puolestamme tee, hän jatkaa.

Kari Kotirinnan mukaan päätöstä ei tule paisutella tai liioitella. Hän toivoo, että valtuustotyö sujuu yhteistyössä Liisa Kilven kanssa myös jatkossa.
– Meidän pitää mennä nyt eteenpäin, Kotirinta sanoo.
Myös Kilpi toivottaa Savitaipaleen kokoomukselle kaikesta huolimatta hyvää jatkoa. Aivan selvä asia ei kuitenkaan ole.
– Jään vielä miettimään, onko tuo luettelo erottamiseni syistä asiallinen. Samoin mietin, aiheuttaako tämä puoleltani kenties joitakin oikeudellisia jatkotoimenpiteitä, Kilpi kertoo tiedotteessaan.
– Ryhtyessäni mukaan kunnallispolitiikkaan vuonna 1996 ajattelin, että tämä on isossa järjestössä toimimista kaikille yhteisin säännöin. Mutta vuodet ovat opettaneet, että ei se välttämättä sitä olekaan, vaan tämä on politiikkaa, hän jatkaa.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

5 kommenttia aiheesta “Savitaipaleen kokoomus erotti kunnanvaltuutettu Liisa Kilven

 • 9.4.2018 at 20:56
  Permalink

  Savitaipaleen trumppi käyttää brezhneviläistä politiikkaa!

 • 10.4.2018 at 15:46
  Permalink

  Täällä Lappeenrannassa on myös Pohjois-Korean meininki. Ei saa kirjoittaa lehtiin, ei saa puhua valtuustossa tietystä asiasta.

 • 10.4.2018 at 22:29
  Permalink

  Takarivin taavi

 • 11.4.2018 at 16:59
  Permalink

  On aika ihmeellinen ja outo käsittelytapa, kertoo aika paljon päättäjistä. Asianosaisen poissaolo ja kirjeellä tiedottaminen. Kokoomusta ei kiinnosta Savitaipaleen terveyspalvelut, kuntalaisten hyvinvointi eikä vanhukset.

 • 13.4.2018 at 07:18
  Permalink

  Eikö Liisa Kilpi ymmärrä sitä, että Kokoomus on suuren pääoman puolustaja. Ei heidän ajatuksissaan saa kuluttaa rahaa köyhille eikä sairaille.
  Ei pitäisi Savitaipaleella olla montaa kokoomuslaista. Aika harvalla siellä on sellainen omaisuus, joka edellyttäisi kyseista puoluetta. Pitää löytyä kymmeniä miljoonia.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Uskotko tekoälyn korvaavan ihmisen?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä