Päiväkodista ja koulusta haetaan säästöjä Suomenniemellä – peruskoulun 4.–6. -luokkalaiset halutaan siirtää Ristiinan yhtenäiskouluun

SUOMENNIEMI Koululaisten koulumatka on pitenemässä merkittävästi Suomenniemellä. Peruskoulun 4.–6.-luokkalaisia kaavaillaan siirrettäväksi Ristiinaan osana Mikkelin kaupungin säästötoimenpiteitä.
Kaupunkirakenneselvitystyöryhmä on valmistellut talouden tasapainottamistoimenpiteitä kaupunginhallitukselle siten, että tasapainotustoimenpiteet ovat yhteensä 2,1 miljoonaa euroa vuodelle 2018.
Suomennimen osalta työryhmä esittää, että Kilikello-päiväkodin ja alkuopetuksen 1-3-luokat toimisivat tulevaisuudessa samoissa tiloissa ja alueen 4-6-luokkalaiset ohjattaisiin Ristiinan yhtenäiskouluun. Esityksen mukaan järjestely toteutettaisiin elokuusta 2020 alkaen.

Suomenniemen päiväkoti siirtyisi myös samalla Suomenniemen koulun tiloihin ja päiväkotikiinteistöstä luovuttaisiin. Koulun muutostöihin esitetään varattavaksi 150 000 euroa. Kaupunginvaltuusto käsittelee työryhmän esittämää kokonaispakettia 18. kesäkuuta.
Avoimia asukastilaisuuksia rakenneselvitystyöryhmän suunnitelman tiimoilta järjestetään eri puolilla Mikkeliä yhteensä seitsemän. Suomenniemellä esityksestä keskustellaan maanantaina 14. toukokuuta. Paikalla kaupunkirakenneselvityksestä kertomassa ja kysymyksiin vastaamassa on työryhmän jäseniä ja viranhaltijoita.
Asukkaat voivat kommentoida suunnitelmaa myös verkkolomakkeella, joka löytyy Mikkelin kaupungin nettisivuilta.

EVA KOTTONEN
eva.kottonen@lansisaimaa.fi

Asukastilaisuus Suomenniemellä ma 14.5. klo 18–20 kahvila-ravintola Salmenrannassa (Lappeenrannantie 2132).

Viikon kysymys

Huolettaako oman kyläkauppasi tulevaisuus?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä