Koululaisilla on edessä jako kahteen – Mikkelin kaupunki suunnittelee oppilaiden koulukyyditystä Ristiinaan saakka

SUOMENNIEMI Suomenniemen ainoan, kirkonkylässä sijaitsevan koulun neljännen, viidennen ja kuudennen luokan oppilaat siirtyvät kahden vuoden päästä käymään koulua Ristiinaan, mikäli Mikkelin kaupungin suunnitelmat toteutuvat.
Oppilaita on nyt 11, kahden vuoden kuluttua 14.
Suomenniemellä jatkaa 14 ensimmäisen, toisen ja kolmannen luokan oppilasta. Päiväkodin nykyiset 12 lasta ollaan siirtämässä Suomenniemen kirkonkylän koulun tiloihin, jolloin Kilikellon tilat jäisivät tyhjiksi. Niihin on tehty äskettäin 150 000 euron remontti.

Oppilasmäärät ja niiden ennuste ovat eläviä lukuja, joihin muuttoliike ja syntyvyys vaikuttavat. Suomenniemellä ei ole heitetty toivoa siitä, ettei elinvoimahanke tuottaisi tulosta.
Pientä lapsiperhebuumia onkin näkyvissä, mutta Suomenniemen koulun oppilasalueen kouluikäisten määrä on sivistysjohtaja Virpi Siekkisen mukaan lähivuosina vain noin 17. Ristiinan yhtenäiskoulun oppilasmäärä on muutoksen jälkeen hieman alle 400 oppilasta.

Mikkelin kaupunki järjesti viime maanantai-iltana Suomenniemen Salmenrannassa asukastilaisuuden, jossa kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Taina Harmoinen (kesk.) ja Virpi Siekkinen esittelivät kaupungin kouluverkkoa koskevia suunnitelmia.

MARKKU PAAKKINEN
toimitus@lansisaimaa.fi

Lue lisää torstain 17. toukokuuta Länsi-Saimaan Sanomista.

Viikon kysymys

Huolettaako oman kyläkauppasi tulevaisuus?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä