Palveluiden aukioloajat eivät miellytä

Kysyimme viime viikolla, ovatko palvelupisteiden kuten pankkien, virastojen ja jäteasemien aukioloajat riittävät maalaiskunnissa. Kyselyyn vastanneista valtaosa eli peräti 75 prosenttia oli yhtä mieltä Länsi-Saimaan Sanomiin mielipidekirjoituksen aiheesta tehneen Saija Mäkelän kanssa. Heidän mielestään siis aukioloajoissa olisi parannettavaa. Vain neljäsosa vastasi, että nykyiset aukioloajat ovat riittävät.

Ovatko palvelupisteiden aukioloajat riittävät?

 • Ei (75%, 50 ääntä)
 • Kyllä (25%, 17 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 67

Loading ... Loading ...

3 kommenttia aiheesta “Palveluiden aukioloajat eivät miellytä

 • 3.7.2018 at 17:29
  Permalink

  Todella sekavat ja epäyhtenäiset ovat eri virastojen yms. aukioloajat. Niistä tarvittaisiin ainakin yhteinen, helposti löydettävä ”taulukko”.

 • 4.7.2018 at 07:15
  Permalink

  Palveluiden loppuminen, tai asteettainen väheneminen liittyy isompaan kokonaisuuteen, eli maaseudun tyhjenemiseen.

  Nykyisessä ”rahakeskeisessä” järjestelmässä ei yksinkertaisesti ole taloudellisesti mahdoillisuuksia pitää reuna-alueilla hyviä palveluita yllä, edes perustarpeiden osalta.

  Se, miksi maaseutu, erityisesti syrjäalueiltaan tyhjenee, onkin sitten kokonaan toinen juttu. Itse itseään ruokkivana, moniongelmaisena ilmiönä jatkuva väestökato edelleen tulee vähentämään palveluita. Tuleva maakuntamalli tulee entisestään myös keskittämään niitä. Ja kiihdyttämään poismuuttoa.

  Hyvänä asiana voi nähdä maaseutuympäristön ihmisperäisen kuormituksen vähenemisen. Itsestään. Omin toimin kun siihen ei näytä olevan suuriakaan haluja. Kuolimo kiittää!

 • 4.7.2018 at 11:26
  Permalink

  Kaikki virastot Suomessa sekä useat muutkin toiminnot, jos ovat kunnan tai valtion omistamia toimivat työntekijöiden ehdoilla. Palkanmaksaja verotuksen perusteella ei ole missään tärkeimässä roolissa palveluissa. Oikeastaan voidaan ilmaista asian, ettei Suomi ole ystävällinen maa tavallisen kansalaisen suunnasta katsottuna. Asiakas ei ole missään etusijalla.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pelkäätkö vanhuutta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä