Maakuntauudistuksen kesäkiertue tavoitti noin 500 maakunnan asukasta

Maakunta- ja sote-uudistuksen kesäkiertue on saatu päätökseen Etelä-Karjalassa. Etelä-Karjalan Liiton järjestämät tiedotus- ja keskustelutapahtumat järjestettiin kesän aikana maakunnan eri kuntien toreilla, myös Lemillä, Savitaipaleella ja Taipalsaarella.
Etelä-Karjalan liiton muutosjohtajan Aija Tuimalan mukaan tiedotustilaisuuksien aikana keskusteluja käytiin yhteensä noin 500 henkilön kanssa. Lisäksi samalla kerättiin vastauksia torikyselyyn, johon osallistui lähes 100 ihmistä.

Torikierroksella uudistustiimi keskusteli kansalaisten kanssa uudistuksen etenemisestä sekä sen vaikutuksista eteläkarjalaisten arkeen ja palveluihin. Lisäksi se esitteli valtion, kuntien ja kuntayhtymien tulevaa työnjakoa sekä sitä, miten maakunta tulee nykyiset tehtävät järjestämään.
Kiertueelle osallistui Etelä-Karjalan liiton työntekijöitä sekä edustajia Etelä-Karjalan sosiaali-ja terveyspiiristä (Eksote), Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskuksesta (ely), sekä eri kiertuepaikkakunnilta.

Kiertueen aikana keskusteluja käytiin uudistustiimin mukaan laidasta laitaan ja paikkakuntakohtainen vaihtelu oli laajaa. Erityisesti valinnanvapaus ja palveluiden säilyminen kunnissa herätti kysymyksiä.
– Kiertueen vastaanotto kansalaisten parissa oli kuitenkin positiivinen, ja mahdollisuus keskustella ja antaa palautetta koettiin hyvänä, Tuimala toteaa.

EVA KOTTONEN
eva.kottonen@lansisaimaa.fi

Viikon kysymys

Pelkäätkö vanhuutta?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä