0

Aluejohtokuntia ei saa lakkauttaa

On esitetty, että Anttolan, Haukivuoren, Mikkelin Pitäjän, Ristiinan ja Suomenniemen aluejohtokunnat lakkautettaisiin ja niiden toiminta siirrettäisiin kaupungin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan tehtäväksi.
Kyseinen esitys ei ole järkevä. Mikkeli on pinta-alaltaan iso kaupunki, eikä kaikkea toimintaa pidä keskittää kaupungintalolle. Asiaa käsitellään elokuussa 2018.

Lakkauttamisesitysten sijasta Mikkelin kaupungin tulee nykyistä enemmän tukea viiden aluejohtokunnan, 15 kaupunginosaseuran ja 40 kylätoimikunnan toimintaa, lisäämällä kirjanpito-, markkinointi-, tapahtumajärjestely- ja koulutustoimintaa. Lisäksi on selvitettävä, onko nykyinen taloudellinen tuki ja esimerkiksi aluejohtokuntien päätösvalta riittävä, jotta toiminta on mielekästä ja eteenpäin vievää.
Mikkelin kaupungilla pitää olla aluejohtokunnille-, kaupunginosaseuroille- ja kylätoimikunnille yksi yhteinen Mikkelin kaupungin yhdyshenkilö, joka helpottaa luottamushenkilöiden ja talkoolaisten toimintaa.

Aluejohtokuntien, kaupunginosaseurojen ja kylätoimikuntien toimintaa vähätellään, vaikka niiden aktiivisuus lisää alueellisia kehitysideoita, tapahtumia ja asumisviihtyvyyttä. Se taas aktivoi yhdistys- ja yritystoimintaa, nostaa kiinteistöjen ja tonttien arvoa, lisää matkailua ja kesäasukkaiden määrää sekä tuo Mikkelille verotuloja ja positiivista vetovoimaa.

Osittain aluejohtokuntien, kaupunginosaseurojen ja kylätoimikuntien toiminnan johdosta erilaiset tuki- ja virkistystoiminnat ovat lyhyen kävelymatkan päässä, mikä vähentää asukkaiden syrjäytymistä.Myös vanhusten kotona asumisen mahdollisuudet lisääntyvät ja kalliiden laitoshoitojen määrä vähenee.

JARNO STRENGELL
kaupunginvaltuutettu, maakuntavaltuutettu
Mikkeli

Viikon kysymys

Joko olet aloittanut mökkikauden?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä