0

Lavikanlahden lintutorni saatiin valmiiksi

SAVITAIPALE Lavikanlahdelle rakennettu uusi lintutorni valmistui tämän viikon keskiviikkona. Lintutorni rakennettiin Lyytikkälän osakaskunnan talkootyönä osana Lappeenrannan seudun ympäristötoimen hallinnoimaa Pisara-hanketta, ja se sai myös avustusta Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiöltä.

Seitsemän metriä korkea torni sijaitsee Savijoen kosteikon vieressä ja sinne kuljetaan Lavikanlahden sataman kautta.
– Rakentamisessa meni yhteensä kolme päivää ja kaiken kaikkiaan talkoissa oli mukana parikymmentä ihmistä. Myös Savitaipaleen lintuharrastajat otettiin mukaan projektiin, Ossi Illukka Lyytikkälän osakaskunnasta kertoo.

EVA KOTTONEN
eva.kottonen@lansisaimaa.fi

Muokattu 16.7. klo 8.40. Lisätty tieto Pisara-hankkesta sekä korjattu Savijoen kosteikon nimi.