0

Monet pelkäävät vapaana liikkuvia koiria

Irti päässyt koira puri naista Orrain luontopolulla Savitaipaleella, ja ympäri Suomen on raportoitu vastaavista tapauksista pitkin vuotta. Koira saattaa hyökätä paitsi ihmisen, myös lajitoverinsa kimppuun.
Vastuu koiran käytöksestä on aina sen omistajalla, ja ratkaisuksi on väläytelty esimerkiksi jonkinlaista koira-ajokorttia.

Kaksi kolmasosaa verkkokyselymme vastaajista kertoi pelkäävänsä irrallaan liikkuvia koiria. Vähemmistö, 33 prosenttia vastanneista, puolestaan ei niistä ole peloissaan.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Pelkäätkö irrallaan juoksevia koiria?

 • Kyllä (68%, 67 ääntä)
 • En (32%, 31 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 98

Loading ... Loading ...

2 kommenttia aiheesta “Monet pelkäävät vapaana liikkuvia koiria

 • 12.9.2018 at 09:39
  Permalink

  En pelkää irrallaan olevia koiria itseni, vaan omien koirieni vuoksi. Koskaan ei voi tietää, miten vieras koira suhtautuu muihin koiriin ja kyllä omanikin vieraille uroksille saattaa olla häijy. Irtokoiriin olemme kyllä törmänneet, mutta onneksi toistaiseksi kommelluksitta. Mielestäni voimassa olevat lainsäädännöt kiinnipidosta ovat aivan hyvät, kunhan niitä noudatettaisiin.

 • 12.9.2018 at 17:46
  Permalink

  Useasti ovat hyökänneet aggressiiviset vapaana olevat koirat kun olen lenkkeillyt koiran kanssa Savitaipaleella. Suht pienillä vammoilla ollaan selvitty, mutta silti jokainen hyökkäys on liikaa, eikä näitä pitäisi tapahtua. Ei ole oikein, että pitää pelätä ulkona liikkumista. En voi ymmärtää miksi tällaiset piittamattomat ihmiset saavat pitää koiria, kun aiheuttavat vaaraa ympäristölleen. Koira-ajokortti olisi hyvä käytäntö, jolla nämä ongelmatapaukset saataisiin kitkettyä. Koirat pitäisi ottaa pois sellaisilta, jotka eivät niitä pysty hallitsemaan ja ottamaan niistä vastuuta.

Comments are closed.