0

Pelastuslaitos harjoittelee keskiviikkoiltana Taipalsaaren vesillä – öljyvuoto simuloidaan vaarattomalla puupurulla, jota saattaa ajautua mökkirantoihin

TAIPALSAARI Etelä-Karjalan pelastuslaitos järjestää öljyntorjuntaharjoituksen keskiviikkona 10.lokakuuta kello 17–24 Suur-Saimaan alueella, Suuren Jänkäsalon pohjoispuolella.
Harjoituksessa matkustaja-alus joutuu onnettomuuteen, jonka seurauksena vuotaa runsaasti öljyä veteen. Öljyvuoto simuloidaan puupurulla, jota saattaa ajautua mökkien rantoihin. Puru ei ole vaarallista ja se häviää luonnollisesti.
– Tavoitteena on erityisesti harjoitella öljyntorjuntaa pimeissä olosuhteissa. Myös onnettomuuden uhrien pelastamista ja etsintää harjoitellaan, harjoituksen johtaja, Etelä-Karjalan pelastuspäällikkö Ulf Westerstråhle kertoo.
Harjoitukseen osallistuvat Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen lisäksi Etelä-Savon pelastuslaitos, Rajavartiolaitos, Puolustusvoimat, Suomen Meripelastusseura, Maanpuolustuskoulutusyhdistys ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Viikon kysymys

Joko olet heittänyt talviturkin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä