0

Lukijan mielipide: Tonkaisit muurahaispesää, Suvi!

Olet rohkea nainen. Olen ylpeä, että minulla on ollut ilo seurata kasvamistasi kouluvuosista alkaen.
Tiedän, että kasvoit siskojesi kanssa keskellä luontoa, sait jo pienenä oikeat arvot elämääsi, ja tarvitset niitä nyt työssäsi. Vanhempasi opettivat omalla elämällään, että ihminen tarvitsee luontoa elääkseen, ja siitä on siksi pidettävä hyvää huolta.
Olet nyt kirjoituksellasi valinnut tien, jolla tulet saamaan paljon kuraa niskaasi, mutta siihenhän olet jo tottunut. Tässä maailmassa ei kysytä, miten teet työsi, vaan mitä teet työksesi.
Minä tiedän, että teet kaikkesi, jotta meille kaikille tärkeä metsätalous toimisi mahdollisimman luonnonmukaisesti.
Korjausliikkeet ovat aina hitaita. Ilman metsätaloutta emme olisi selvinneet edes sotakorvauksista, emmekä nyt pystyisi riitelemään näistä asioista. Toivon, että yrittäisit vieläkin saada aikaan näitä keskusteluiltamia, vaikka kerroitkin, ettei niihin tullut asioista kiinnostuneita, puskista huutelijoita kyllä riittää.
Juuri sinun ja siskojesi kaltaisia ihmisiä me tarvitsemme töissä, joita teette, maa-, metsä- ja karjataloudessa, teollisuudessa ja matkailussa, omalta osaltanne voitte edelleenkin vaikuttaa siihen, että yhteinen pallomme hengittäisi pikkuriikkisen paremmin. Asfaltin alta se ei hengitä!
Luonnonsuojeluyhdistys ei turhaan huomioinut sinua ja siskojasi muutama vuosi sitten ympäristöpäivänä.

Luonnollisin terveisin,

SIRKKA-VAALIVIRTA
Mäntyperän Luontopiste,
Luonnonsuojeluyhdistyksen
entinen puheenjohtaja-sihteeri
Savitaipale

Aiemmin aiheesta: Lukijan mielipide: Olisiko aika puhkaista kupla? (4.11.2018)

Kommentteja aiheesta “Lukijan mielipide: Tonkaisit muurahaispesää, Suvi!

  • 8.11.2018 at 15:40
    Permalink

    Tämä ei voi olla todellista! Näen varmaan pahaa unta. Vanhat menetelmät ovat epäilemättä olleet puuntuotossa tuottoisia, mutta meillä on tulevaisuudessa aivan uudet haasteet edessä. Kaikki keinot kaikilla yhteiskunnan sektoreilla joudutaan nyt ottamaan käyttöön, että saamme pelastettua maapallon ekosysteemit tuleville sukupolville. Rahan lisäksi on löydyttävä muitakin arvoja.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä