0

Saaga S -tarina palkittiin parhaimpana ulkomaisena dokumenttina New Yorkissa – Kai Kuntola omisti palkinnon taipalsaarelaistammalle ja suomenhevoselle

TAIPALSAARI Lappeenrantalaisohjaaja Kai Kuntolan dokumentti Saaga S – satu suomenhevosesta on voittanut New Yorkin Equus Film Festival -elokuvafestivaaleilla parhaiden ulkomaisten dokumenttielokuvien pääpalkinnon. Kuntola pokkasi palkinnon viime yönä Suomen aikaa.
– Saagaa kiiteltiin todella koskettavasta tarinasta ja hienosta Suomen luonnon kuvauksesta. Jo mukaan pääsy oli yllätys ja voitto tietenkin ihan mahtavaa, Kuntola kertoo Suomen Hippos ry:n tiedotteessa.

Saaga S – satu suomenhevosesta -dokumentti kertoo tarinan taipalsaarelaisesta Saaga S-tammasta sekä sen omistajien Ilkka ja Milla Pyysalon unelmien tavoittelusta ja niiden saavuttamisesta.
– Oli kerta kaikkiaan hienoa edustaa suomenhevosta täällä Amerikassa, kertoa sen taustoista sotahevosena ja muusta. Haluan omistaa tämän elokuvan suomenhevoselle ja tietenkin Saaga S -tammalle, joka onnistuu yllättämään meidät kerta toisensa jälkeen, Kuntola hehkuttaa.
Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla nähtiin kolmen päivän aikana yli 80 hevosaiheista elokuvaa eri puolilta maailmaa, kymmenistä eri maista. Mukana oli myös todella suuren budjetin elokuvia.
– Oma suosikkini elokuvista oli saksalaisen Leonard Hollmanin ohjaama Silent Comrade, joka kertoi Afganistanissa olleiden saksalaisten sotilaiden sotatraumojen hoidosta hevosterapian avulla. Tulokset siitä olivat hämmästyttävän hyviä, Kuntola kertoo.

Suomenhevostamma Saaga S on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä kilpahevosista. Se on voittanut Kuninkuusraveissa ravikuningattaren tittelin kolme kertaa peräkkäin vuosina 2015, 2016 ja 2017.
Dokumentissa Kuntola seurasi Saaga S -tamman sekä sen omistajien ja lähipiirin elämää vuoden ajan.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Aiemmin aiheesta: Saaga S -elokuva kisaa parhaan ulkomaisen dokumentin tittelistä New Yorkissa – kolminkertaisen ravikuningattaren tarina on nähty Suomessa yli 60 elokuvateatterissa (17.10.2018)

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.