0

Itsenäisyyspäivä on jälleen täynnä juhlatilaisuuksia – Savitaipaleella konsertoivat Milko Vesalainen ja Charlotta Kivistö

Itsenäisyyspäivää vietetään Savitaipaleella monenlaisin menoin. Juhlallisuudet alkavat aamulla kello 10 sanajumalanpalveluksella Savitaipaleen kirkossa.
Sen jälkeen ohjelma jatkuu seppeleenlaskulla sankaripatsaalle kello 11. Kello 11.15 järjestetään kahvitarjoilu koulukeskuksen auditoriossa.

Virallinen itsenäisyysjuhla alkaa koulukeskuksen auditoriossa puolilta päivin. Luvassa on muun muassa musiikkiesityksiä ja Savitaipale-palkinnon jakaminen.
Savitaipale-palkintoa on jaettu jo vuodesta 2005 alkaen henkilöille, joiden katsotaan toimineen Savitaipaleen hyväksi. Kunnan edustajana juhlassa puheen pitää kunnanhallituksen puheenjohtaja Janne Hölsä. Varsinaisen juhlapuheen puolestaan tulee pitämään filosofian kandidaatti, historian lehtori Sami Korhonen.  Hän pohdiskelee puheessaan vuoden 1918 merkitystä Suomen historiassa muustakin kuin kansalaissodan näkökulmasta.

Juhlapuheen jälkeen jälkeen juhla jatkuu konsertilla, jossa esiintyvät huilisti Milko Vesalainen ja pianisti Charlotta Kivistö. Vesalainen tunnetaan muun muassa Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen toiminnanjohtajana. Kivistö puolestaan toimii Hyvinkään Orkesterin intendenttinä ja Riihimäen Kesäkonserttien toiminnanjohtajana.

Heidän ohjelmistonsa koostuu pääasiassa Sibeliuksen, Hannikaisen ja Kasken sävellyksistä.
Lopuksi kuullaan kolme perinteistä joululaulua; Arkihuolesi kaikki heitä, En etsi valtaa loistoa ja Sylvian joululaulu. Juhla päättyy yhdessä laulettavaan Maamme-lauluun.


Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Lemillä, Suomenniemellä ja Taipalsaarella

Lemi: Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus Lemin kirkossa klo 10, jonka jälkeen käynti sankarihaudoilla, kunniavartio ja seppeleenlasku. Kahvitus Lemin koulukeskuksessa klo 11–12. Pääjuhla koulukeskuksen liikuntasalissa klo 12 alkaen.
Suomenniemi: Juhlajumalanpalvelus Suomenniemen kirkossa klo 10, jonka jälkeen seppeleenlasku sankarihaudoille. Jumalanpalveluksen jälkeen juhla seurakuntakodissa. Juhlapuhujana tietokirjailija Liisa Seppänen.
Taipalsaari: Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Taipalsaaren kirkossa klo 10, jonka jälkeen seppeleiden lasku sankarihaudoille. Itsenäisyyspäivän juhla seurakuntatalolla klo 12, kahvitarjoilu klo 11.30 alkaen.

ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelkäätkö punkkeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä