0

Ohjausryhmä esittää yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista ja sote-kiinteistöjen myyntiä Taipalsaarella – talouden sopeuttamistarve on tulevien kahden vuoden ajalle yhteensä 1,5 miljoonaa euroa

TAIPALSAARI Taipalsaaren kunnan talouden sopeuttamistarpeita varten nimetty ohjausryhmä esittää kunnanhallitukselle, että kunnassa käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut.
Minimiaika yt-menettelylle on kuusi viikkoa. Kunnanhallitus kokoontuu seuraavan kerran ensi tiistaina 11. joulukuuta.
Kunnanhallituksen nimeämään ohjausryhmään kuuluvat kunnanhallituksen puheenjohtaja Taisto Pitkänen (kesk.), kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heikki Niiva (ts-liike), valtuutetut Elma Mikkola (sd.), Sari Taskila (ts-liike), Jarmo Turunen (kesk.), Iikko B. Voipio (kok.) ja varavaltuutettu Leea Ohtamaa (kesk.) sekä kunnanjohtaja ja asiantuntijajäseninä toimialajohtajat. Ohjausryhmän sihteeri on Satu Tuomela.

Kunnan taloutta pitää sopeuttaa vuosina 2019–2020 750 000 euroa vuodessa, ja ohjausryhmän mukaan sopeutustarve on niin suuri, että se saavutetaan ainoastaan palveluverkkorakenteen toiminnallisia kokonaisuuksia tarkastelemalla. Mainitut luvut perustuvat nykyhetken arvioon ja sisältävät muun muassa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin maksuosuusennusteen.
Kunnan tiedotteen mukaan yhtenä osana sopeuttamistoimia ovat myös kiinteistöjen myynnit. Ohjausryhmä esittää kunnanhallitukselle, että sote-kiinteistöjen myyntiprosessi käynnistetään välittömästi.

Taipalsaaren kunta on tilannut talouden selvitystyön konsulttiyhtiö Perlacon Oy:ltä. Selvitystyön pitäisi valmistua ensi vuoden tammi-helmikuussa.
Päätöksen tarvittavista sopeutustoimista tekee kunnanhallituksen esityksen pohjalta kunnanvaltuusto kevättalvella.
Ohjausryhmällä ei ole päätäntävaltaa, vaan sen tehtävä on ainoastaan selvittää mahdolliset vaihtoehdot.
– Mainitut sopeuttamisaikeet ovat käsittelyaikojensa pituuden vuoksi välttämätöntä aloittaa heti, mutta ohjausryhmä työstää muita sopeuttamistoimia loppuvuodesta 2018 ja alkutalvesta 2019, kunta tiedottaa ja lupaa kertoa asioista sitä mukaa, kun niiden sisältö ja vaikuttavuusarviot ovat valmistuneet.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelkäätkö punkkeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä