0

Valokuvaamo Rikkilä sai Savitaipale-palkinnon – itsenäisyyspäivän juhlassa jaettiin myös Sotaveteraaniliiton kunniamerkit ja tunnustukset kuntaa pitkään palvelleille

SAVITAIPALE Vuoden 2018 Savitaipale-palkinto on myönnetty Valokuvaamo Rikkilälle. Palkinto luovutettiin yrittäjäpariskunta Pertti ja Minna Rikkilälle Savitaipaleen itsenäisyyspäivän juhlassa koulukeskuksella.
Palkinnosta päättävä toimikunta oli valinnassaan yksimielinen. Palkinnon jakanut kunnanhallituksen puheenjohtaja Janne Hölsä (kesk.) perusteli palkintoa Rikkilöiden rautaisella ammattitaidolla alati muuttuvalla alalla.
– Valokuvaamossa asiakkaat otetaan myös aina poikkeuksellisen lämpimästi vastaan. Sitä arvostan itse suuresti, Hölsä kehui.

Valokuvaamo Rikkilä juhlii tänä vuonna 70-vuotista taivaltaan. Kauko ja Annikki Rikkilä perustivat kuvaamon Savitaipaleelle syksyllä 1948. Heidän poikansa Pertti Rikkilä aloitti yrittäjänä vuonna 1983. Vaimo Minna Rikkilä tuli ensin töihin oppisopimuksella 1980-luvun lopussa ja aloitti yrittäjänä vuonna 1992.
Savitaipale-palkintoa on jaettu vuodesta 2005. Viime vuonna palkittiin Arja ja Pentti Pylkkö. Palkinnosta päättävään toimikuntaan kuuluvat kunnanvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat, yksi kunnanhallituksen jäsen ja yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja. Toimikunnan sihteeri on kulttuurisihteeri Helena Hjerppe.

Sotaveteraaniliiton kunniamerkit jaettiin Sari Ramulalle ja Savitaipaleen yrittäjäyhdistykselle. Yhdistyksen puolesta kunniamerkin otti vastaan puheenjohtaja Pekka Ässämäki.
– Olen kovasti mielissäni siitä, että aamun jumalanpalvelukseen oli tuotu myös sotaveteraanien lippu. Toivottavasti tämä perinne jatkuu. Se oli oikein kauniisti tehty, Savitaipaleen sotaveteraaniyhdistyksen puheenjohtaja Pentti Pylkkö kiitteli ennen kunniamerkkien luovutusta.

Juhlassa muistettiin myös Savitaipaleen kuntaa pitkään palvelleita työntekijöitä:

40 vuotta
Eira Koskinen, ruokapalvelutyöntekijä
Maiju Puonti, kokki

30 vuotta
Tuija Kuurne, palvelusihteeri
Tea Loisa, kansalaisopiston rehtori
Heli Sairanen, kansalaisopiston yhdyshenkilö
Jarmo Tamper, maatalouslomittaja

20 vuotta
Mari Korhonen, lehtori
Seppo Loisa, ATK-asiantuntija
Sanna Pulkkinen, lehtori
Ulla Vainikka, kokki

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelkäätkö punkkeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä