0

Juhlarahat ja ensipäiväkuoret ovat esillä Savitaipaleen kirjastossa tammikuussa

SAVITAIPALE Savitaipaleen kirjaston seuraava vitriininäyttely ”Juhlarahoja ja ensipäiväkuoria vuosikymmenten varrelta” esittelee Jaakko Mäkeläisen keräilykokoelmaa.
Savitaipaleella eläkepäiviään viettävä nuorisotyöntekijä, tuntiopettaja ja Afrikassa toiminut lähetyssihteeri Jaakko Mäkeläinen on keräillyt vuosia muun muassa erilaisia juhlarahoja.

Hänen kokoelmaansa kuuluvat esimerkiksi Suomen itsenäisyyden juhlarahat, Mannerheimin juhlarahat, MM-kilpailuihin ja muihin urheilukilpailuihin liittyviä sekä ulkomaisia juhlarahoja. Ensipäiväkuoria hänellä on myös hieno kokoelma erilaisista tapahtumista aina Urho Kekkosen merkkipäivistä Salpausselän kisoihin.

Mäkeläisen muita keräilykohteita ovat olleet muun muassa puhelin- ja käyntikortit, mainoskynät ja rintanapit, kirkkoaiheiset kortit, avaimenperät, ja muovikassit.
Osa Mäkeläisen keräilykohteista on abstraktimpia, kuten julkkisten bongaus, tunnetut Jaakot, etu- ja sukunimikaimat tai lämpötilojen rekisteröinti. Hänen harrastuksiinsa kuuluu lisäksi pikakirjoitus.

EVA KOTTONEN
eva.kottonen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä