0

Varhainen puuttuminen vähentää päihdehaittoja – päihdetilannekyselyyn vastasi 696 eteläkarjalaista

Etelä-Karjalassa toteutetun sähköisen päihdetilannekyselyn vastaukset ovat olleet tarkastelussa.
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo tiedotteessaan, että vastauksissa korostuu varhaisen puuttumisen tärkeys päihdehaittojen ehkäisyssä.
Maakunnassa asuvien näkemyksiä päihteisiin, tupakkaan ja rahapeleihin kartoittavalla kyselyllä selvitettiin myös mielipiteitä haittojen vähentämisen keinoista.

Vastauksissa esitettiin, että varhaiseen puuttumiseen ja puheeksi ottamiseen, päihteistä ja päihdehaitoista avoimeen tiedottamiseen ja päihdepalveluiden oikea-aikaiseen saatavuuteen etenkin alaikäisten ja ikääntyneiden kohdalla tulee kiinnittää huomiota entistä enemmän.
Vastaajat toivoivat, että tietoa päihteistä ja niiden haitoista annettaisiin lapsille ja nuorille jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Tiedon antamisessa sanottiin korostuvan etenkin vanhempien vastuu ja kotona puuttuminen.

Lähes kaikki vastaajat olivat nähneet Etelä-Karjalassa alaikäisten päihteiden käyttöä. 87 prosenttia oli nähnyt tupakointia, 73 prosenttia alkoholin käyttöä ja 51 prosenttia nuuskaamista.
Viidennes vastaajista kertoi nähneensä myös huumausaineiden käyttöä Etelä-Karjalassa. Päihtyneiden ihmisten vastattiin myös aiheuttavan turvattomuuden tunnetta esimerkiksi pimeällä liikkuessa ja liikenteessä. Poliisien näkyvyyttä toivottiin kyselyn perusteella lisää.

Kysely oli avoinna Etelä-Karjalan kuntien ja Eksoten sivuilla. Kyselyyn osallistui yhteensä 696 vastaajaa, joista 77 prosenttia oli naisia ja 23 prosenttia miehiä.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Aiheesta aiemmin: Ota kantaa -nettikysely selvittää eteläkarjalaisten päihteidenkäyttötottumuksia (31.10.2018)

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Joko olet heittänyt talviturkin?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä