0

Kysely: Sähkökatkojen haitat jakoivat mielipiteet

Voimakkaat lumisateet ovat katkoneet sähköjä Länsi-Saimaan alueella viime viikkoina. Erityisesti haja-asutusalueilla sähkölinjat kulkevat edelleen pitkälti pylväissä, eivätkä maan alla suojassa myrskyiltä. Sähkökatkot haittaavat myös valokuituyhteyden toimintaa.

Mielipiteet sähkökatkojen aiheuttamista häiriöistä jakautuivat kutakuinkin puoliksi. 51 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että sähkökatkoista ei ole heille haittaa, kun taas 49 prosenttia oli päinvastaista mieltä.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Häiritsevätkö sähkökatkot?

 • Kyllä (50%, 23 ääntä)
 • Eivät (50%, 23 ääntä)

Äänestäjiä yhteensä: 46

Loading ... Loading ...

10 kommenttia aiheesta “Kysely: Sähkökatkojen haitat jakoivat mielipiteet

 • 22.1.2019 at 13:36
  Permalink

  Vähän hassu kysymys. Eivät häiritse, sillä kirkonkylällä harvoin on katkoja ja työpaikallakin sähköt ovat pysyneet. Eli olen onnekas, sekin on koettu aikanaan syrjemmällä asuessa, kun sähkökatkot pätkäisivät kaiken tekemisen. Onneksi sitten tuli aggregaatti…

 • 23.1.2019 at 09:26
  Permalink

  Eivätpä juuri ole haitanneet. Joitakin lyhytaikaisia katkoja on ollut, mutta ovat yleensä sattuneet päivällä, kun ketään ei ole kotona tai yöaikaan. Aamulla vaan vilkkuvista digitaalikelloista huomaa, että katkos on ollut. Mahdollisimman paljon kaapelia vaan maahan, niin päästään lopuistakin sähkökatkoista eroon.

 • 23.1.2019 at 18:24
  Permalink

  Kirjoitan tätä sähkökatkon aikana, joka taitaa olla ainakin seitsemäs tämän päivän aikana. Pisin katkos kesti kaksi tuntia. Minua katkot haittaavat, koska tarvitsen tietokonetta työ- ja opiskeluasioissa. On turha houkutella etätyöläisiä maaseudulle, jos sähköt katkeilevat jatkuvasti. Onneksi näin lumisia talvia ei ole joka vuosi.

 • 24.1.2019 at 11:21
  Permalink

  Kyllä häiritsevät! Asun Ala-Kivijärvellä Kymenlaakson Sähkön vaikutuspiirissä, Taavettiin matkaa meiltä ainoastaan 5 km! Eilen 23.1. illansuussa oli ainakin kuusi sähkökatosta ja viimeisen kuukauden aikana sähkökatkosten määrä alkaa olla siinä 40. Uskallan olla jyrkästi eri mieltä, että tästä ei olisi muka haittaa. Herää myös kysymys, miten nykyaikaiset sähkölaitteet kestävät moisen sähkön pätkimisen. Lumista talvea on turha syyttää, koska onhan Suomessa aina talvella lunta, nyt on ollut vain useampi vähäluminen talvi peräjälkeen. Sähköyhtiöt herätys!

  • 1.2.2019 at 23:13
   Permalink

   Jasso, ja kesällä taas ukkoset ja myrsky. Selityksissä löytyy. Oisko syy OY…

 • 25.1.2019 at 00:57
  Permalink

  Kyllähän se tuosta artikkelista selväksi tuli, että taajama-alueiden ulkopuolella asuvat saavat jatkossakin tyytyä pätkivään sähköön. Kuitenkin nämäkin ihmiset maksavat sähkölaskussaan maakaapeloinnin kustannuksia hyötymättä siitä mitenkään. Onko tämä oikeudenmukaista?

 • 27.1.2019 at 10:39
  Permalink

  Ei katkot kovin paljon haittaa kun on läppäri ja akku kunnossa. Muutaman tunnin pärjää ilman verkkovirtaa. Valokuitu lienee paljon häiriöherkempi?
  Ja puulämmitys ja perinteinen puuliesi että kyllä pärjätään.

 • 1.2.2019 at 21:22
  Permalink

  Jasso, läheppä täältä sivukylältä ilman suihkua avokonttoriin. Tietysti kylmällä voi pestä. Mutta kokeilkaapa ite. Pimmeetä ja kylmää. Se on sama haiseeko kotona, mutta toisetkin pitäisi ottaa huomioon.Ja olisihan se itsekin olla suihkun raikas. Aateeko sen sanoi….:Kyllähän se tuosta artikkelista selväksi tuli, että taajama-alueiden ulkopuolella asuvat saavat jatkossakin tyytyä pätkivään sähköön. Kuitenkin nämäkin ihmiset maksavat sähkölaskussaan maakaapeloinnin kustannuksia hyötymättä siitä mitenkään. Onko tämä oikeudenmukaista?

 • 1.2.2019 at 21:31
  Permalink

  Jasso, ja kuten sanottu, onko tänä päivänä pakko mennä kivikaudelle. Eli siihen, että otetaan vain tuli käyttöön. Saadaan lämpö ja muusta sitten luovutaan. Ja kuitenkin maksamme siitä? Alkaa tuntua siltä, että mun pinna ei kestä tätä. Muutan sinne, missä on helpompaa. Pitäkää tämä riemu. Yleensä en herkästi luovuta, mutta mitä vanhemmaksi tulen ja kuitenkin pitäisi olla toimintakykyinen, niin minä en vain jaksa! No, ei yksi sota yhtä miestä kaipaa.Tuskin kukaan mun perään vinkuu, mutta mitä jos meitä on monta? Paitsi eivät ne, jotka pärjäävät ilman suihkua, ilman työn vaatimaa sähköä…

 • 1.2.2019 at 23:44
  Permalink

  Jasso, mutta täällä sivukylillä LRE kaverit ajelee ja käy runkoja tömäyttelemässä, parantaa linjoja, niin, ei yksi erottajan korjaus vikoja korjaa . Joka tykkää kiireettomästä ja kivoista ylityökorvauksista kuutamolla leudossa pakkasessa ajella.. Ei tietenkään heidän vika. Mutta miksi? OY? Hanttiinhan emme voi laittaa.. vai voimmeko? Kylmä vesi ämpärissä odottaa. Veromarkkoja pitää tuoda mutta millä hinnalla (lämmöllä hrrr..

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä