0

Kunnanhallitus palautti Taipalsaaren Lämpö Oy:n pyytämät vakuudet valmisteluun – myös alueellisia tariffeja esitettiin

TAIPALSAARI Taipalsaaren Lämpö Oy -yhtiö kääntyi omistajan eli Taipalsaaren kunnan puoleen saadakseen neuvoja tulorahoituksensa kuntoon laittamiseksi. Asia on yhtiön mukaan kiireinen. Kunnanhallitus käsitteli Taipalsaaren Lämpö Oy:n omistajaohjauspyyntöä kokouksessaan 22. tammikuuta.

Lämpöyhtiön tavoite on pystyä alentamaan myytävän energian hintaa sekä saada ostettua tuotantoenergiaa nykyistä halvemmalla, jotta yhtiön tulot olisivat riittävät tulevaisuudessa.
Näin ollen yhtiö esitti, että taloutensa turvaamiseksi se voisi aloittaa neuvottelut mahdollisen ulkopuolisen kumppanin kanssa energiatuotannon järjestämisestä, määrätä tarvittaessa alueellisia tariffeja ja tarvittaessa rakennuttaa lämmöntuotantoyksiköitä tai laitoksia mahdollisen kumppanin rahoituksella.
Lämpöyhtiön mukaan energian hintaa voitaisiin pudottaa rakentamalla yksiköitä, jotka käyttävät halvempaa raaka-ainetta, kuten haketta, turvetta tai pellettiä.

Lisäksi Taipalsaaren Lämpö Oy esitti, että kunta tukee yhtiötä asiaan liittyvissä lupa- ja kaava-asioissa, sekä tekee tarvittaessa päätöksiä nopeutetussa aikataulussa.
Yhtiön tulisi myös voida kiinnittää omaisuuttaan mahdollisen lainan vakuudeksi tai saada kunnan vakuus, jotta energiantuotanto saataisiin kannattavaksi.
Kunnanjohtaja Kari Kuuramaa esitti, että lämpöyhtiö voisi edetä esityksen mukaisesti, mutta kunnanhallitus päätti yksimielisesti siirtää asian tarkempaan valmisteluun. Myöskään alueellisia tariffeja ei oteta käyttöön tässä vaiheessa.

EVA KOTTONEN
eva.kottonen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä