1

Taipaleen seurakunnan toiminta alkaa hahmottua – kirkkovaltuusto kokoontui ensi kertaa viime viikon lauantaina

Tämä artikkeli on tilaajillemme.

Tilaajana voit lukea kaikkia digitaalisia sisältöjämme rajattomasti.

2 kommenttia aiheesta “Taipaleen seurakunnan toiminta alkaa hahmottua – kirkkovaltuusto kokoontui ensi kertaa viime viikon lauantaina

 • 30.1.2019 at 22:35
  Permalink

  Kirkkovaltuuston kokous pidettiin vaikka ilmoitusta julkisesta kokouksesta ei ollut seurakuntalaisille laitettu lehteen. Talousarvio on arvio. Kokouksessa oli tullut ilmi monia seikkoja menoista, joita ei oltu osattu laskea realistiseksi, puhutaan henkilöstökuluissa isoista summista. Poistot puuttuivat kokonaan ja metsänmyyntiä kolmannes enemmän, mitä metsäsuunnitelmat antaa myöten. Kirkollisverotulot arvioitu liian suureksi, pitäisi muistaa yli 700 ihmisen vähentyminen seurakunnan jäsenyydestä. Toiminta ei ole Lemillä alkanut tänä vuonna odotetusti, lasten kerhoille ei ole järjestetty tiloja kirkonkylällä. Toiminta ja päätöksenteko pitäisi saada avoimeksi niinkuin ennen julkisien kokouksien ajankohdan sai lukea kirkollisista ilmoituksista lehdessä.

 • 1.2.2019 at 08:38
  Permalink

  Taitaa seurakunta elää yli varojensa. Näinhän se on, jos verotulot eivät riitä.
  Metsiäkin hakataan surutta Kuolimon herkällä valuma-alueella, vuonna 1998 luonnonsuojelualueeksi määrätyllä Säkniemen lohkolla. Mikä luonnonsuojelualue? Kirkon rahakirstun suojelualue? Ei ole ihme, jos seurakuntalaiset äänestävät jaloillaan. Tuskin kysymys on uskosta luopumisesta. ”Sanan” julistaminen on tullut toissijaiseksi. Tuntuu oudolta, etteivät seurakunnan johtohenkilöt näe, että nykymuotoinen seurakunta kustannusrakenteellaan ja ympäristötyhmyydellään on tulossa tiensä päähän. Olisiko uuden uskonpuhdistuksen aika?

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...