0

Tykkylumi ja katkenneet puut katkovat sähköjä – vaarapuita poistetaan paraikaa, Energiaverkot neuvoo tilaamaan häiriöviestipalvelun

LEMI, SAVITAIPALE, TAIPALSAARI Keli on jälleen otollinen sähkökatkoille. Lappeenrannan Energiaverkot Oy kertoo tiedotteessaan, että töitä haittojen minimoimiseksi tehdään nyt tehostetusti kaikilla Energiaverkkojen ja Elveran resursseilla. Puihin kertyneen runsaan tykkylumen kerrotaan taivuttavan ja katkovan puita ja oksia sähkölinjoille, joka katkoo sähköjä eri puolilla jakeluverkkoja. Energiaverkot korjaa vikoja sitä mukaa kun niitä ilmenee.

Sähköverkko tullaan tarkastamaan vielä uudestaan tämän viikon aikana helikopterilla. Kopteri paikantaa vikakohtia ja vaarapuita, joita pyritään poistamaan ennen kuin vahinkoja ehtii tapahtua. Puiden poistamisen ajaksi asiakkaille voi tulla ylimääräisiä lyhyitä sähkökatkoja. Syynä tähän on työturvallisuuden varmistaminen. Näistä katkoista ei ilmoiteta erikseen, mutta Energiaverkot suosittelee tilaamaan häiriötekstiviestipalvelun. Tällöin saa jokaisesta sähkökatkosta automaattisesti lähtevän tekstiviestin.
Puiden poisto pyritään kuitenkin tekemään valoisaan aikaan kello 7–16 välillä. Energiaverkot pahoittelee töistä aiheutuvia katkoja, mutta muistuttaa vaarapuiden poiston olevan välttämätöntä sähkönjakelun varmistamiseksi.

Käyttöpäällikkö Antti Lintunen Lappeenrannan Energiaverkoilta sanoo tiedotteessa, että kopteritarkastuksia jatketaan tarvittaessa perjantaihin saakka. Tarkoituksena on tarkistaa koko keskijänniteverkko. Tarkastuskierros aloitettiin uudestaan lumentulon myötä ilmenneiden vikojen määrän vuoksi.

Energiaverkot muistuttaa, että puita ei tule poistaa linjoilta omatoimisesti.

Energiaverkkojen häiriökartta kertoo reaaliaikaisen tilanteen sähkönjakeuluverkossa. Tekstiviestitiedotteen voi käydä tilaamassa osoitteesta minunenergia.fi.
Tällä hetkellä häiriökartan mukaan Savitaipaleella on 332 asiakasta ilman sähköjä.

Havainnot sähkölinjoille kaatuvista tai nojaavista puista pyydetään ilmoittamaan vikapalvelunumeroon 020 690 401.

ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä