0

Helikopterit tarkastavat keskijänniteverkkoa nyt Taipalsaarella – tänään on jälleen ollut sähkökatkoja Länsi-Saimaan alueella

LEMI, SAVITAIPALE, TAIPALSAARI Sähkökatkot ovat jälleen piinanneet seutukuntaa viimeisen vuorokauden aikana. Yöllä katkoja oli Länsi-Saimaan alueelta Lemin Kuukanniemessä, aamulla sähköttä oli asiakkaita niin Lemillä kuin Savitaipaleella.
Lappeenrannan Energiaverkkojen käyttöpäällikkö Antti Lintunen kertoo tilanteiden vaihtelevan nopeasti. Ensisijaisesti keskitytään vikojen korjaukseen, mutta sen jälkeen vaarapuiden poistoon.

Käynnissä olevien helikopteritarkastusten myötä on löytynyt paljon vaaranpaikkoja. Lintunen kertoo Energiaverkkojen tiedotteessa tänään 31. tammikuuta, että eilen Taipalsaarelta löytyi jo useita kymmeniä vaaranpaikkoja. Tarkastuslennot jatkuvat tänään, jolloin Energiaverkkojen toimialueen keskijänniteverkkoa käydään läpi Taipalsaarella ja Lappeenrannassa Ylämaan alueella.

Viimeisen kahden viikon aikana on poistettu hallitusti jo noin tuhat sähköverkoille vaaraa aiheuttanutta puuta. Lintunen pahoittelee työn takia tapahtuvia lyhyitä sähkökatkoja, mutta muistuttaa vaarapuiden poiston vähentävän mahdollisia tulevia sähkönjakeluhäiriöitä.

Aiheesta aiemmin: Tykkylumi ja katkenneet puut katkovat sähköjä – vaarapuita poistetaan paraikaa, Energiaverkot neuvoo tilaamaan häiriöviestipalvelun 30.1.2019
Sähköverkkojen maakaapelointi on Länsi-Saimaan alueella pitkällä – tykkylumen ei pitäisi aiheuttaa sähkökatkoa keskustaajamassa 24.1.2019

ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä