0

Savitaipaleen liikunta- ja hyvinvointipalvelut haluaa vuokrata tennishallin kunnalle – SLH ei pysty enää ylläpitämään hallia

SAVITAIPALE Savitaipaleen liikunta- ja hyvinvointipalvelut Oy ei pysty enää kuluvan vuoden toukokuun jälkeen ylläpitämään omistamaansa Savitaipaleen tennishallia.
SLH:n toimitusjohtaja Esa Vaartaja irtisanoi viime marraskuussa liikuntatalon hallinnointia koskevan sopimuksen kunnan kanssa siten, että se päättyy toukokuun lopussa. Hän irtisanoi samalla myös maanvuokrasopimuksen ja kaukolämmön liittymäsopimuksen.

Nyt SLH esittää kunnalle, että kunta vuokraisi tennishallin varusteineen. Vuokraksi esitetään tuhat euroa kuukaudessa. Kunta maksaisi myös suurimmaksi osaksi kaukolämpömaksuista koostuvat energiakulut sekä maa-aluevuokran.

Asiaa käsitellään illalla pidettävässä Savitaipaleen kunnanhallituksen kokouksessa. SLH:n hallituksen puheenjohtaja Jukka Roiha kertoo, että asiasta on tähän saakka keskusteltu kunnan kanssa hyvässä hengessä.
– Tällaisenaan toiminta ei voi jatkua, koska se tuottaa kroonisesti tappiota. Kaikki raha tuntuu menevän lämmitykseen, Roiha sanoo.
– Molemminpuolinen halu on kuitenkin jatkaa. Nyt on ratkaiseva päivä.

Savitaipaleen lukiossa on tennispainotteinen linja, jonka tulevaisuus olisi myös vaakalaudalla, jos sisätenniksen harjoittelumahdollisuudet kunnassa loppuisivat.

Kunnanhallituksen kokous alkaa tänään kello 17.

ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

2 kommenttia aiheesta “Savitaipaleen liikunta- ja hyvinvointipalvelut haluaa vuokrata tennishallin kunnalle – SLH ei pysty enää ylläpitämään hallia

 • 4.2.2019 at 18:56
  Permalink

  Voisiko puuhastelu urheilupaikkojen markkinoinnin eteen loppua ja niin tennis- kuin jäähallikin kunnan hallintaan. Ei jäähallikaan halua maksavia asiakkaita ottaa vastaan, kun mistään ei löydy toimivaa sähköpostia puhumattakaan, että kerrottaisi asiakkaille, millon saa tulla rahaa vastaan luistelemaan. Kunta maksaa molemmille halleille sievoisen summan, mutta mitä saavat kuntalaiset vastinetta?

 • 5.2.2019 at 14:03
  Permalink

  Jäähalli alkaa olla peruskorjauksen tarpeessa. Säästäviä energiaratkaisuja tulisi tehdä. Muitakin kuin jättää polttamatta ulko-oven yläpuolella olevaa ”Jäähalli-kylttiä”. Ensimmäiseksi tulisi pikinmiten vaihtaa valaistus kokonaan led-pohjaiseksi. Investointi maksaisi itsensä nopeasti takaisin ja se näkyisi heti energialaskussa. Jäädyskoneiston ajanmukaisuus olisi myös arvioitava. Muutakin olisi tehtävä. Muun muassa olisi ehdottomasti saatava baaritilojen jatkeeksi saunatilat. Eikä yleisen ilmeen ja valoisuudenkaan lisääminen hallissa olisi pahitteeksi.
  On totta, että jäähallin markkinointi on lapsen kengissä. Sitä ei ole. Edullista jääaikaa olisi tarjolla esimerkiksi juniorileireilyyn, mutta aktiivisuutta tarvittaisiin pääkaupunkiseudun suuntaan. Samalla muukin markkinointi ja sponsorien aktiivinen etsiminen on minimitasolla. Tästä voimme syyttää vain itseämme. Vanhoilla kylmillä ei tässä ajassa ja kilpailutilanteessa pitkälle luistella. Mikäli hallin peruskorjausta ja modernisointia ei saada nopeasti käyntiin, on edessä joutsenen laulu ja viimeiset virret. Toiminta hiipuu. Hipuu niin tappuolliseksi, ettei kenenkään ahteri sitä kestä. Se taas tarkoittaa sitä, että ei voi poissulkea lähivuosina mahdollisuutta jäättömästä jäähallista ja suljetusta ulko-ovesta. Se olisi älyllistä epärehellisyyttä. Jäähalli pienillä käyttäjämäärillä, talkootyöllä ja nousevilla kustannuksilla ei ole pienellä paikkakunnalla itsestäänselvyys. Useamman vuoden hallissa talkootyötä tehneenä näin uskallan sanoa.

Comments are closed.

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä