0

Sunnuntain talvimyräkkä jäi odotettua pienemmäksi – Länsi-Saimaan alueella on kuitenkin sähköttömiä talouksia tälläkin hetkellä

LEMI & SAVITAIPALE Sähkökatkot piinaavat edelleen osaa savitaipalelaisista ja lemiläisistä, selviää Lappeenrannan Energiaverkkojen häiriökartalta. Tämän hetkisen tilanteen mukaan Savitaipaleella on 283 sähkötöntä taloutta, Lemillä 42.

Lappeenrannan Energiaverkot varautuivat viikonloppuna pahaan talvimyräkkään tehostetulla vahvuudella. Sunnuntaille odotettiin koko talven pahinta myräkkää, mutta lumisade ja tuuli olivat kuitenkin odotettua lievemmät. Energiaverkot kertoo tiedotteessaan, että tykkylumen vaikutukset jäivät viikonlopun päättyessä vähäisemmiksi mitä odotettiin.
Viime viikkoina on poistettu paljon vaarapuita sähkölinjojen lähistöltä. Työ on turvannut osaltaan hyvin asiakkaiden sähkönsaantia.

Tiedotteessa kerrotaan, että tehostettua valmiutta kuitenkin jatketaan, koska lumisateita on odotettavissa myös alkaneelle viikolle.

Käyttöpäällikkö Antti Lintunen Energiaverkoilta sanoo, että tämän hetkiset katkot johtuvat yksittäisten puiden aiheuttamista vioista. Hän uskoo, että sähköt saadaan palautettua aamupäivän aikana.
– Viimeistään iltapäivällä.

Muokattu kello 9.47: Täydennetty Lintusen osuus.

ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä