0

Ladut ovat käyttökiellossa Lemillä – Savitaipaleella ja Taipalsaarellakin osa laduista on suljettu

LEMI, SAVITAIPALE, TAIPALSAARI Kaikki Lemin hiihtoladut ovat tällä hetkellä suljettu, tiedottaa kunta Facebook-sivustollaan. Syynä tilanteeseen on jatkuva lumentulo ja sen aiheuttamat vaaratilanteet. Hiihtäjien turvallisuutta ei näin ollen voida taata.
Päätöksen kerrotaan koskevan sekä valaistuja latuja että kansanhiihtolatuja. Tilannetta arvioidaan uudelleen ensi viikon alussa.

Myös Savitaipaleella osa laduista on jätetty ajamatta. Hiihtäjiä ei haluta päästää laduille turvallisuussyistä, sillä lumikuorma katkoo puita latujen läheisyydessä. Tilanne on ollut koko ajan kaikkein huonoin Hullasmäen hiihtolenkillä, mutta nyt liian vaarallisiksi on todettu myös Kaskein latu ja Pety 2 -reitti. Ne on jätetty ajamatta tykkylumisen ja korkean puuston takia.

Toistaiseksi Savitaipaleella hiihtäminen on omalla vastuulla Pety 1 -reitillä ja pururadalla. Tilanne saattaa muuttua niissäkin.
-Aika hurjalta näyttää, jos lumentulo vielä jatkuu. Puita on kaatunut myös pururadalle, eilenkin niitä sahailin ja otin pois, latujen ajaja Pauli Kauppi kertoo.
Kunta kehoittaa hiihtäjiä varovaisuuteen ja pyytää ilmoittamaan vaarallisista kohdista. Savitaipaleen Urheilijoiden hiihtojaosto päivittää tiedot latutilanteesta sivuilleen. Myös kunta käyttää Facebookia tiedotuksessa aiheesta.

Taipalsaaren kunta ilmoittaa myös Facebook-sivuillaan, että metsälatuja ei toistaiseksi ajeta Toijan ja Vehkataipaleen välillä. Syynä tähänkin on tykkylumi.

Muokattu 6.2. kello 10.25: päivitetty tiedoja, lisätty Kaupin kommentit.
Muokattu kello 11.21: lisätty Taipalsaari-osuus jutun loppuun. Kello 11.23: otsikkoa muokattu.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pitäisikö kaikkien käyttää kasvosuojaa julkisilla paikoilla?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä