0

Länsi-Saimaan alueella metsästettiin yli 400 hirveä – kaatolupien käyttöaste nousi edellisvuodesta

Suomen riistakeskuksen Kaakkois-Suomen alueella metsästettiin tammikuun puolivälissä päättyneen hirvenmetsästyskauden aikana yhteensä 3 198 hirveä.
Edellisvuoteen verrattuna metsästysmäärä oli 172 eläintä suurempi.
Lemin-Taipalsaaren riistanhoitoyhdistys käytti sille myönnetyt 132 pyyntilupaa 99-prosenttisesti. Luvilla kaadettiin 96 aikuista hirveä ja 69 vasaa.
Savitaipaleen-Suomenniemen riistanhoitoyhdistyksessä lupien käyttöaste oli alueen keskiarvon mukainen 85 prosenttia. Lupia oli myönnetty 222 ja niistä käytettiin 189. Saaliiksi saatiin 120 aikuista hirveä ja 138 vasaa.

Vuoden 2018 metsästyskaudelle Kaakkois-Suomeen oli myönnetty 36 eri hakijalle yhteensä 2838,5 pyyntilupaa, joista käytettiin 86 prosenttia.
Metsästetyistä hirvistä aikuisia oli 1 696 ja vasoja 1 502.
Yksi pyyntilupa oikeuttaa nykylainsäädännön mukaan ampumaan joko yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa.
Metsästäjät tilittivät valtion tilille kaatamistaan hirvistä reilut 275 000 euroa.
Edellisvuonna 2017 Kaakkois-Suomessa oli käytössä 2 806,5 pyyntilupaa, joilla metsästettiin kaikkiaan 3026 hirveä. Pyyntilupien käyttöaste oli silloin 83 prosenttia

Luonnonvarakeskus (Luke) tuottaa hirvitalousalue- ja riistanhoitoyhdistyskohtaiset tarkemmat tiedot hirvitiheyksistä, hirvikannan rakenteesta ja vasatuotosta maaliskuun aikana.
Kaakkois-Suomen alueellinen riistaneuvosto järjestää sidosryhmille tarkoitetun hirvieläimiä koskevan neuvottelun torstaina 7. maaliskuuta.
Eri hirvitalousalueiden riistanhoitoyhdistykset kokoontuvat maalis-huhtikuun aikana katsomaan alueidensa hirvitilannetta ja tekevät omat hirvikannan hoito- ja metsästyssuunnitelmansa sen jälkeen.

MATIAS LÖVBERG
matias.lovberg@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelaatko pelikoneita?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä