0

Länsi-Saimaan kunnat vetoavat Eksoteen palvelutason säilyttämiseksi

LÄNSI-SAIMAAN alueen kunnat Lemi, Luumäki, Savitaipale ja Taipalsaari ovat huolissaan siitä, että Eksoten huono taloustilanne johtaa palvelutason heikentämiseen kunnissa.
Kunnat ovat lähettäneet Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirille (Eksote) vetoomuksen, jossa edellytetään tulevien säästötoimien hallittua toteuttamista niin, että palvelujen saavutettavuus ja laatu turvataan alueella myös tulevaisuudessa.

Vetoomuksessa perätään tasavertaisia mahdollisuuksia sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöön riippumatta siitä, missä kunnassa käyttäjä asuu.
Esimerkiksi vetoomuksessa nostetaan hyvinvointiasemien matalan kynnyksen palvelut, jotka on turvattava kaikille väestöryhmille.
Erityispalveluja kuntien mielestä voidaan tarjota myös esimerkiksi uuden teknologian avulla.

Länsi-Saimaan kunnat edellyttävät, että Eksote tekee esityksensä tulevista palveluverkkosuunnitelmista mahdollisimman pian ja toteuttaa linjaukset yhteistyössä kuntien kanssa siten, että Eksotea sitoviin palvelusopimuksiin kirjataan tulevat palvelut esimerkiksi hyvinvointiasemien osalta.
Kunnat patistavat Eksotea, koska niiden on pystyttävä tekemään ratkaisuja huonokuntoisten sotekiinteistöjen korvaamisesta tai nykyisten tilojen remontoinnista. Eksote ei voi toisaalta vaatia kunnilta huonokuntoisten kiinteistöjen remontointia tai korvaamista väistötiloilla ja samanaikaisesti jättää avoimeksi kysymystä siitä, minkälaisia tilatarpeita sillä on tulevaisuudessa, vetoomuksessa todetaan.

SOILE TANKKA
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelkäätkö punkkeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä