0

Maastopalojen määrä kasvoi Lemillä ja Savitaipaleella viime vuonna

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella oli vuonna 2018 hiukan yli 3000 tehtävää. Erityisesti maastopalot ja ensivastetehtävät työllistivät pelastuslaitosta aiempaa enemmän.
Kuiva kesä näkyi maastopalotehtävissä, joita Etelä-Karjalassa oli vuoden aikana yhteensä 95. Maastopalotehtävissä näkyi kasvua Länsi-Saimaan alueella erityisesti Lemillä ja Savitaipaleella.
Lemillä maastopaloja oli viime vuonna seitsemän, kun niitä vuonna 2017 ei ollut yhtään. Savitaipaleella maastopalojen määrä kasvoi neljästä yhteentoista. Taipalsaarella maastopaloja oli viime ja edellisenä vuonna molempina viisi.

Rakennuspalojen määrä Länsi-Saimaan kunnissa kasvoi ainoastaan Savitaipaleella, jossa niitä oli viime vuonna neljä ja toissa vuonna kaksi. Taipalsaarella rakennuspaloja oli molempina vuosina kaksi. Lemillä rakennuspaloja ei ollut olleenkaan viime vuonna, ja 2017 niitä oli yksi.

Rakennuspalojen suurimmaksi aiheuttajaksi Etelä-Karjalassa arvioitiin vuonna 2018 ihmisen toiminta ja toiseksi suurimmaksi aiheuttajaksi koneen tai laitteen vika. Myös viime vuoden maastopaloista suurin osa on arvioitu aiheutuneen ihmisen toiminnasta.

Alueen sopimuspalokuntien rooli pelastustoiminnassa oli myös viime vuonna merkittävä, sillä noin kolmasosa kaikista hälytystehtävistä suoritettiin pelastuslaitoksen arvion mukaan puhtaasti sopimuspalokuntien voimin.

LSS
toimitus@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelkäätkö punkkeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä