0

Lemillä on Kaakkois-Suomen matalin työttömyysaste – tammikuun työllisyyskatsaus kertoo, että työttömien määrä on laskenut koko Kaakkois-Suomessa

TYÖTTÖMIEN määrä laski tammikuussa kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa ja kunnissa verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan. Tämä selviää Kaakkois-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Ely) julkaisemasta tammikuun 2019 työllisyyskatsauksesta.
Tammikuussa työttömiä työnhakijoita oli katsauksen mukaan 14 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammikuussa. Etelä-Karjalassa kehitys oli hiukan Kymenlaaksoa suotuisampaa.

Kaikkein matalin työttömyysaste oli Lemillä, jossa se oli 7,7 prosenttia. Kannoilla tulee Taipalsaari 7,8 prosentin työttömyysasteprosentillaan. Savitaipaleella työttömien osuus työvoimasta oli 9,6 prosenttia. Korkein prosentti oli Rautjärvellä, jossa se oli 14,6.

Määrällisesti Länsi-Saimaan kunnista Lemillä oli kuluvan vuoden tammikuussa 106 työtöntä työnhakijaa, kun edellisvuonna vastaavaan aikaan luku oli 147. Savitaipaleella nämä luvut olivat 135 ja 152, Taipalsaarella 175 ja 213.

Työttömyyden kerrotaan vähenneen kaikilla koulutusasteilla. Rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöillä työttömien lukumäärä oli 547 henkilöä edellisvuotta vähemmän. Vähennys oli suurta myös palvelu- ja myyntityöntekijöillä, joiden vastaava määrä oli 441 henkilöä.
Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuussa avoinna yhteensä 3 321 uutta työpaikkaa eli uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla 25 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.
Eniten uusia avoimia työpaikkoja on muun muassa myyjille, toimisto- ja laitossiivoojille sekä kiinteistöhuollossa työskenteleville. Kevättalvella lukuun tosin vaikuttaa myönteisesti joka vuosi eri aikaan hakuun tulevat kesätyöpaikat, mikä tekee vertailusta hankalaa.

Työttömien määrä laski tammikuussa Kaakkois-Suomen kunnista eniten Lappeenrannassa, jossa määrä oli 816 vähemmän kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan.

ANNIINA MEURONEN
anniina.meuronen@lansisaimaa.fi

Käy lataamassa mobiililaitteellesi Länsi-Saimaan Sanomien ilmainen mobiilisovellus. Ohjeet sovelluksen lataamiseen löydät täältä.

Viikon kysymys

Pelkäätkö punkkeja?

Näytä tulokset

Loading ... Loading ...
Kommentoi kyselyä